Mégsem adnak át díjakat az Oscar-gála szünetében

  • narancs.hu
  • 2019. február 16.

Mikrofilm

Visszalépett az akadémia.

Sokan tiltakoztak az ellen, hogy a rövidebb adásidő érdekében az Oscar-gálán egyes díjakat a reklámszünet alatt adjanak át, ezért az Amerikai Filmakadémia visszalépett ettől az ötlettől - írta meg a Deadline.

Még februárban jelentette be az akadémia, hogy idén összesen 90 másodperce lesz mindenkinek, hogy átvegye az elismerést és megköszönje a közreműködőknek, emellett pedig bizonyos díjakat a reklámszünetben adnak majd át.

Ebből arra lehetett következtetni, hogy a legjobb vágó, operatőr, élőszereplős rövidfilm, haj és smink díját nem is láthatta volna a közönség. Az akadémia pontosított: azt nyilatkozta, hogy az átadások láthatóak lesznek, megvágva, felvételről.

Nem véletlen, hogy ezek után a szakma nem tetszésének adott hangot, éppen ezért visszaléptek az ötlettől. Ugyanakkor nem csak ez az egyetlen probléma az idei Oscar-gálával, amiről bővebben itt tájékozódhat:

A Queennek sem kell az Oscar ceremónia: lesz egyáltalán, aki hajlandó megjelenni a februári gálán?

A show nézettsége már így is évek óta csak csökken. Már csak néhány hét van hátra a 91. Oscar díjátadó gáláig, a ceremónia felett pedig tovább gyülekeznek a viharfelhők. Nagyon úgy néz ki például, hogy 30 év óta először nem lesz házigazdája a műsornak.

 

Figyelmébe ajánljuk