Tévétorrent

Mrs. Wilson

Mikrofilm

Minden család történetében van több regényre való anyag is, de olyan Wilsonékéhoz hasonló nyalánkságokkal, mint a kémkedés vagy a bigámia talán nem mindenki dicsekedhet. A történetet a jeles brit színésznő, Ruth Wilson vette kezébe, aki empátiával és kellő távolságtartással közelít kalandos életű nagyapja nemes és nemtelen cselekedeteihez. Alexander Wilson, a kém, titkos ügy­nök és regényíró élete nem könnyű alapanyag, hiszen sok részletét elhomályosítják a férfi gondosan szőtt hazugságai, más részei pedig még mindig titkosított dokumentumokba vannak rejtve, ezért az unoka ahhoz nyúl, ami a legjobban hozzáférhető: az apai nagymama, Alison Wilson emlékirataihoz.

Az asszony élete akkor omlik össze, amikor imádott férje váratlanul meghal, és egy másik Mrs. Wilson jelenik meg Alec holttestét követelve. Alison párhuzamos nyomozásba kezd a jelenben és közös múltban (miközben fiaikat is védeni próbálja az atyai mítosz leomlásától) és lassan feltárul a férfi hazugságainak szövevénye. A sorozat alkotói nem heroizálják a nagyszülőket: a nagyanya az emberfeletti fájdalom közepette is egy mindennapi, szerelmes nő marad, a nagyapa pedig egy hazugságaiban is őszinte, saját természetétől gyötört (többszörös) családapa. Iain Glen a tőle megszokott intelligenciával állítja elénk Wilsont – újra és újra becsapja, majd visszahódítja a nézőt.

Sokáig azt hisszük, egy asszony/család kálváriáját látjuk, de valójában legalább négyét. A sorozat nem olcsó könnyfakasztásra hajt vagy régi sebeket tépked, hanem békét köt a családok között.

Magyar felirat: anneshirley83 & gricsi

Figyelmébe ajánljuk