Négy lövéssel, brutális módon végezték ki a híres rappert, de Johnny Depp sejti, ki áll a leszámolás mögött

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. máj. 22., 20:45
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Sok-sok mocsok, korrupció és hazugság a hamarosan érkező krimiben.

„Egy ilyen ügy csak akkor nem oldódik meg, ha a rendőrség nem akarja megoldani” – mondja Johhny Depp a City of Lies legújabb előzetesében, amelyben most kivételesen se kalóznak, se Kalaposnak nem öltözik be a színész, csupán a haját vágatja le egy kicsit, hogy még autentikusabb Los Angeles-i nyomozónak tűnjön. A szeptemberben érkező krimiben ugyanis Notorious B. I. G., kevésbé ismert nevén Christopher George Latore Wallace gyilkolásának nyomába ered Depp detektívje, húsz évvel az eset után. Az amerikai rappert, B. I. G.-t 1997-ben ölték meg, amikor autójával a szállodájába tartott: a piros lámpánál egy Chevrolet húzott a kocsija mellé, amelyből több lövést adtak le rá, négy közülük el is találta a mellkasát. B. I. G.-t ugyan kórházba szállítottak, de az életét nem tudtak megmenteni. A City of Liesban Tupac Shakur meggyilkolásával is foglalkoznak majd, őt egy évvel B. I. G. előtt ölték meg, szintén egy autóból tüzet nyitva rá.

A film évek óta készül, sőt, 2016 óta már azt is lehet tudni, hogy Depp játssza majd a nyomozót, partnere pedig Forest Whitaker lesz, aki egy elszánt újságírót alakít. Eredetileg LAbyrinth: A Detective Investigates the Murders of Tupac Shakur and Notorious B. I. G. címen futott volna a mozi, de mindenki szerencséjére ettől elálltak a készítők. A film egyetlen szépséghibája, hogy a tettest a mai napig sem találták meg, így az alkotók vagy vaktában lövöldöznek majd, vagy tudnak valamit, amit az LAPD nem. Bár nemrég az American Crime Story első, O. J. Simpson ügyével foglalkozó évada éppen azt bizonyította, hogy nem feltétlenül a tettes érdekes, lehet úgy is borzasztóan izgalmas a történet, ha előre tudjuk, hogy új információkat úgysem tudunk meg egy üggyel kapcsolatban. A több mint húsz éve meggyilkolt rapper esete pedig mostanság valószínűleg még jobban foglalkoztatja a közvéleményt, az USA csatorna februárban mutatta be az Unsolved című sorozatát, amelynek első évada épp Tupac és Notorious B. I. G halálával foglalkozott 10 epizódon keresztül.

City of Lies | Official Trailer [HD] | Global Road

Based on the true story of one of the most notorious and unsolved cases in recent time, CITY OF LIES is a provocative thriller revealing a never-before-seen look at the infamous murder of The Notorious B.I.G. shortly following the death of Tupac. L.A.P.D.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!szerző
Gera Márton
publikálva
2018. máj. 22., 20:45
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2018. május 23., szerda 15:03
  "Nanofilm rovat, 2025. május:
  Még egyiket se láthattuk az ősszel megjelenő "Star Wars XV - Még jedibb a jedi" nyáron megjelenő előzeteseiből, de a 2-es számú előzetesről most kiadott 3-as számú előzeteselőzetes valószínűleg megfogta az isten lábát, legalább nyolc előzetesOscarra számíthat a harmincmásodperces szüzsészüzsé. Ahogy a még csecsemő Lüke Skiwalker a sáncról elugorván vágja ketté a lézerlécével a főcím megszokott beúszó feliratát, az olyan vakmerő újítás a széria tradicionális szertartásaihoz képest, ami feltehetőleg felettébb megosztja majd a rajongókat - a Splitterbookon már szervezkednek is Darts Vidor-párti setétek.

  Pikofilm rovat, 2049. május:
  Az új "Star Wars XXVII - A jedik letámadása" éveleji első előzeteselőzeteselőzetese nagyon megosztotta a rajongókat. Hagyján, hogy R2-D2 harmadik klónja, R5-D5 sejthetőleg meghal a császári sah légióinak fézernyilai záporában, de hogy C6PO fejének leválása az "Alien 72 - A hetvenkettő katona" robotjának nagyjelenetét idézi bele a sorozatba, sokak szerint több a soknál.

  Femtofilm rovat, 2063. május:
  Megnéztük a legújabb, a pletykák szerint utolsó utáni Star Wars-epizód werkfilmjéről készített előzeteswerkfilm filmworkshopjáról készült előzeteswerkfilmet. Hát, a fal adta a másikat. Jobb, ha nem is szólunk semmit. De hogy Brüsszel Orbán Gáspár dauphint helyezte a Sötét Nagyúr fiának szerepébe, nem csoda, hogy Szójártó II. Péter behívatta a Világkormány nagykövetét, és a Világkormányban résztvevő 256 tagország mindegyike faszulni fog azért, hogy a Világkormányból kimaradó magyarlengyelek ily mértékű megsértésére vetemedtek csak amiatt, mert megőriztük a krisztyán nemzetállamot, még ha duális formában is.

  Attofilm rovat, 2078... "
 2. 3
  tiszapolgári
  2018. május 23., szerda 07:40
  jav: történt
 3. 2
  tiszapolgári
  2018. május 23., szerda 07:39
  Nyilván az amerikai és a „nyugati” piac az elsődleges, ott még az óvodások is tudják, kik voltak ezek a rapperek. Nálunk nem biztos, hogy Mari néni rágni fogja a körmét izgalmában, sikerül-e elkapni a Nótárius gyilkosát.
  Mindenesetre kár, hogy Johnny Depp-pel is ugyanaz történi, mint Al Pacinóval és Robert de Niróval, bekerült a gengszter–rendőr körforgásba.
 4. 1
  yoyo
  2018. május 22., kedd 21:42
  na!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Mikrofilm

A Narancs filmes blogja.

Mikrofilm
Szerző adatlapja

Blog

még több cikk