Négy lövéssel, brutális módon végezték ki a híres rappert, de Johnny Depp sejti, ki áll a leszámolás mögött

  • Gera Márton
  • 2018. május 22.

Mikrofilm

Sok-sok mocsok, korrupció és hazugság a hamarosan érkező krimiben.

„Egy ilyen ügy csak akkor nem oldódik meg, ha a rendőrség nem akarja megoldani” – mondja Johhny Depp a City of Lies legújabb előzetesében, amelyben most kivételesen se kalóznak, se Kalaposnak nem öltözik be a színész, csupán a haját vágatja le egy kicsit, hogy még autentikusabb Los Angeles-i nyomozónak tűnjön. A szeptemberben érkező krimiben ugyanis Notorious B. I. G., kevésbé ismert nevén Christopher George Latore Wallace gyilkolásának nyomába ered Depp detektívje, húsz évvel az eset után. Az amerikai rappert, B. I. G.-t 1997-ben ölték meg, amikor autójával a szállodájába tartott: a piros lámpánál egy Chevrolet húzott a kocsija mellé, amelyből több lövést adtak le rá, négy közülük el is találta a mellkasát. B. I. G.-t ugyan kórházba szállítottak, de az életét nem tudtak megmenteni. A City of Liesban Tupac Shakur meggyilkolásával is foglalkoznak majd, őt egy évvel B. I. G. előtt ölték meg, szintén egy autóból tüzet nyitva rá.

A film évek óta készül, sőt, 2016 óta már azt is lehet tudni, hogy Depp játssza majd a nyomozót, partnere pedig Forest Whitaker lesz, aki egy elszánt újságírót alakít. Eredetileg LAbyrinth: A Detective Investigates the Murders of Tupac Shakur and Notorious B. I. G. címen futott volna a mozi, de mindenki szerencséjére ettől elálltak a készítők. A film egyetlen szépséghibája, hogy a tettest a mai napig sem találták meg, így az alkotók vagy vaktában lövöldöznek majd, vagy tudnak valamit, amit az LAPD nem. Bár nemrég az American Crime Story első, O. J. Simpson ügyével foglalkozó évada éppen azt bizonyította, hogy nem feltétlenül a tettes érdekes, lehet úgy is borzasztóan izgalmas a történet, ha előre tudjuk, hogy új információkat úgysem tudunk meg egy üggyel kapcsolatban. A több mint húsz éve meggyilkolt rapper esete pedig mostanság valószínűleg még jobban foglalkoztatja a közvéleményt, az USA csatorna februárban mutatta be az Unsolved című sorozatát, amelynek első évada épp Tupac és Notorious B. I. G halálával foglalkozott 10 epizódon keresztül.

City of Lies | Official Trailer [HD] | Global Road

Based on the true story of one of the most notorious and unsolved cases in recent time, CITY OF LIES is a provocative thriller revealing a never-before-seen look at the infamous murder of The Notorious B.I.G. shortly following the death of Tupac. L.A.P.D.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.