Animációs film

Pokémon – Pikachu, a detektív

  • Szabó Ádám
  • 2019. június 16.

Mikrofilm

Két évvel azután, hogy a Pokémon Go nevű telefonos játék hatására a fél világ Poké-vadászatba kezdett, a mozikba is megérkeztek a zsebszörnyek. Mintha azonban a készítők sem bíztak volna pusztán a brand népszerűségében: a sorozat főhőse a japán Ash Kethcum helyett a ma uralkodó trendeknek megfelelően egy fiatal fekete srác, Tim Goodman lett; a cí­mer­állat Pikachu hangjára pedig leszerződtették Hollywood egyik legkelendőbb sztárját, a marketingesek álmát, Ryan Reynoldsot.

Kell is a hájp a filmnek, a sztori ugyanis elég soványka: a főszereplő Tim apja balesetet szenved, a fiú ezért kénytelen félretenni a Pokémonokkal szembeni előítéleteit, és a Poké-fővárosba utazni. Ott aztán találkozik apja egykori társával, Pikachuval, a detektívvel – kettejük nyomozása pedig vad és teljesen felesleges vargabetűk után egészen a Poké-világ tetejéig vezet.

A történet és a hangulat Tim Davys plüssdetektívregényeit idézi, de Rob Letterman filmje nem tud mit kezdeni a műfajjal. A nyomozás nem izgalmas, a fordulatok nagy része pedig már az első pillanatoktól sejthető – ha pedig a végső leleplezés után elkezdjük visszafejteni a „ki miért mit csinált?” kérdéskört, egy rakat logikai bukfencet szedhetünk össze.

Persze egy rágógumi noirt nem is a rejtélyek hajtanak – itt azon kell izgulni, hány Pokémont tudunk összeszámolni a nagytotálokon. A Pikachu, a detektív ugyanis pont az ilyen rajongóknak készült, a fan service pedig a mozi legerősebb része: az ismertebb szörnyek mellett még a mellékes Pokémonok is megkapják a maguk 3 percét.

Forgalmazza az InterCom

Figyelmébe ajánljuk