Tévésorozat

Sörháború

  • Bacsadi Zsófia
  • 2020.11.19 12:11

Mikrofilm

Az idén senki sem mehetett az Oktoberfestre, ezért a Netflix nemzetközi portfóliója egyik tipikus darabjával igyekszik kárpótolni a nagyérdeműt. A szolgáltató eddigi legnagyobb német sikere a Dark volt, így a bevált receptnél maradva, íróként megtartotta Ronny Schalkot.

A nagy ívű gengszterdrámák (Boardwalk Empire, Narcos, Peaky Blinders) farvizén evező Sörháború igaz történeten alapul: egy ambiciózus nürnbergi sörgyáros, Georg Lang azzal a megbotránkoztató szándékkal érkezik Münchenbe, hogy idegenként sátrat állítson az Oktoberfesten. De nem akármilyen sátrat, hanem egy 6 ezer fős gigaépítményt. Ezt a helyi, generációk óta kis sátrakat bérlő sörfőző családok nem nézik jó szemmel. Langból a sorozatban Escobar-szerű Curt Prank lesz.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Lehet, hogy végleg leáldozott a Golden Globe-nak

  • Gábor Áron

Korrupció, bennfentesség, rasszizmus és szexizmus – a Golden Globe-ot odaítélő szervezetet érő vádak miatt úgy néz ki, jövőre elmarad a díjátadó tévés közvetítése, ezzel pedig maga a díj is eltűnhet a süllyesztőben.