Sorozat lesz az Oscar-esélyes dél-koreai drámából

  • Szabó Ádám
  • 2020. január 12.

Mikrofilm

Legalább a rendezőt megtartják.

Bong Joon-ho mozija a tavalyi év egyik legnagyobb szenzációja volt: Cannes-i fődíja után a pénztárakat is meghódította, és minden esélye megvan rá, hogy első idegenyelvű filmként az Oscaron is diadalmaskodjon. Hollywood viszont nem vár a február 10-i díjátadóig, hogy kiderüljön, aranyszoborral végződik-e a történet: máris lecsaptak az Élősködőkre.

Az Oscaron érhet csúcsra a dél-koreai sikerfilm

Idegennyelvű mozi még soha nem nyerte meg a Legjobb film Oscarját - talán most? „ Amint legyőzi valaki a felirat jelentette kétcentis akadályt, rengeteg csodálatos filmmel találkozhat " - nyilatkozta filmje Golden Globe-győzelme után Bong Joon-ho, stílusosan koreaiul.

A The Hollywood Reporter híradása szerint ugyanis minisorozat készül a szatirikus szocio-drámából. A tévéshow az HBO-ra érkezik majd, aki órási licitháborúban győzte le a Netflixet a jogokért. A projekthez megtartják az eredetit rendező Bong Joon-hót, mellé pedig Adam McKay társul majd. Utóbbi vígjátékaival vált ismertté, majd az utóbbi években a politikai humor felé fordult: 2015-ben a gazdasági világválságból (A nagy dobás), 2018-ban pedig Dick Cheneyről (Alelnök) rendezett Oscar-díjas filmet.

Az Élősködők-sorozatról egyelőre nem sok részlet derült ki, az viszont biztos, hogy angol nyelvű műsor lesz, így vélhetően az alakításáért számtalan díjjal kitüntetett Kang-Ho Songot is amerikai színészre cserélik majd. De nézzük a dolog jó oldalát: legalább nem kopipésztes remake készül - ez is valami.

Figyelmébe ajánljuk