Tarantino a Netflix kedvéért újravágta az Aljas nyolcast

  • Szabó Ádám
  • 2019. április 29.

Mikrofilm

Úgy tűnik, 45 perccel hosszabb lett, mint az eredeti.

A 2015-ben bemutatott Aljas nyolcas egyébként sem volt rövid kaland; a legtöbb moziban futó változat 168 percet kóstált, de készült belőle egy 187 perces vágás és 70 mm-es változat is – ilyenekkel turnézott a rendező görbített Cinerama-vásznas mozikban.

A Netflixen megtalálható az eredeti mozidarab is, nemrégiben azonban felkerült a film egy eddig soha nem látott verziója is: egy minisorozat. Ez négy darab kb. 50 perces epizódból áll, így az egész film mindennel együtt 211 perces, vagyis majdnem 45 perccel hosszabb, mint a legtöbbek által látott verzió – gondolhatnánk.

Amint azonban egy Reddit-felhasználó utánajárt, a Netflix-változat valójában inkább a 70 mm-es roadshow-verzióhoz áll közelebb. Minden epizód tartalmaz 8 percnyi nyitó- és végefőcímet stáblistával, így valójában csak 5-10 percnyi extra jelenet került bele. Így, négy részletre bontva viszont állítólag sokkal könnyebben emészthető a film – a Netflix-nézők amúgy is ahhoz vannak szokva, hogy egy órás etapokban habzsolják a tartalmakat.

Az Aljas nyolcas harmadik vágása egyelőre csak az amerikai Netflixen elérhető, reméljük, hamarosan hozzánk is megérkezik.

Figyelmébe ajánljuk