Így jár aki spoilerezik: rajongók vertek el egy férfit a Bosszúállók: Végjáték vetítésekor

  • - szá -
  • 2019. április 28.

Mikrofilm

Nem érdemes élőben trollkodni, főleg nem ázsiai Marvel-rajongókkal.

Talán soha nem övezett még akkora várakozás filmet, mint a Bosszúállók: Végjátékot, 11 év és 22 film után fejeződik be minden idők egyik legnagyobb bevételű sorozata, a Marvel egyedülálló vállalkozása. A film már bemutatója előtt rekordokat döntött, ezt a jó szokását pedig a premier után is megtartotta: Amerikában és azon kívül se nyitott még mozi olyan bődületes számokkal, mint a Végjáték, mely egyetlen hétvége alatt elérte az 1 milliárd dolláros álomhatárt. Mindezt úgy, hogy közvetlenül a kínai bemutató után már fel is került a netre egy kamerás kalózverzió.

A film debütálása előtt a rendezők nyílt levélben fordultak a rajongókhoz, arra kérve őket, ne spoilerezzék el a filmet, vagyis ne árulják el annak fordulatait azoknak, akik még nem látták. Van, akihez azonban nem jutott el a felszólítás – vagy egyszerűen csak tett rá magasról.

false

A Deadline híradása szerint egy hongkongi mozi előtt történt, hogy egy férfi elkezdett spoilereket ordibálni a vetítésre várakozó nézőknek. Elfelejtette, hogy ha mindezt élőben, és nem az interneten teszi, annak következményei is lehetnek: a rajongók úgy felhúzták magukat, hogy alaposan elverték az illetőt. A pórul járt trollról készült fotó már el is indult hódító útjára a weben.

Figyelmébe ajánljuk