Tarr Béla kapja az Európai Filmakadémia tiszteletbeli díját

  • narancs.hu
  • 2023. október 11.

Mikrofilm

A díjat decemberben veheti át a Sátántangó rendezője.

A magyar filmrendező, Tarr Béla kapja az Európai Filmakadémia tiszteletbeli díját. Az elismerést december 9-én adják át a 36. díjátadó ceremónián, Berlinben - írja a Hollywood Reporter.

„Ezzel a díjjal az Európai Filmakadémia tiszteletét fejezi ki a kimagasló rendező és a határozott politikai hanggal bíró személyiség előtt, akit nem csak kollégái tisztelnek, hanem a nemzetközi közönség is”

– áll az indoklásban. Tarr Béla a hatodik, aki megkapja a díjat Manoel de Oliveira, Michel Piccoli, Sir Michael Caine, Andrzej Wajda és Costa-Gavras után.

A 68 éves filmrendező legismertebb alkotásai közé tartozik a Sátántangó, a Werckmeister harmóniák, a Kárhozat és A torinói ló.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk