A Breaking Bad Walter Jr.-ja nem kap saját sorozatot

  • narancs.hu
  • 2023. október 10.

Mikrofilm

Saul Goodmannek járt spinoff, a főhős fiának nem; legalábbis a sorozat mögött álló Vince Gilligant nem érdekli.

Az interneten a legvadabb őrültségek lennek a legnagyobbat: gondoljunk csak arra a felröppent hírre, hogy Robert De Niro egy Uber-reklámban ismét taxisofőr lesz; a petícióra, miszerint Danny DeVitónak kellene a következő Farkasnak lennie; vagy épp a rajongók azon követelésére, hogy a stúdió engedje meg Zack Snydernek, kiadhassa saját rendezői vágatát a hatalmasat bukó Az Igazság Ligájából  (utóbbi ráadásul meg is valósult; igaz, ehhez kellett Snyder szervezett trollhadserege is).

A következő hülyeség, ami tömegeket mozgat meg, minden idők egyik legjobb és legelismertebb sorozatához, a Breaking Bed – Totál szíváshoz köthető: a fanok azt akarják, készüljön spinoff, azaz folytatás a Bryan Cranston alakította főhős, azaz Walter White fiának, Walter Jr.-nak. Elvégre saját műsort kapott a piti ügyvéd, Saul Goodman is, amire sokan ugyancsak legyintettek: mégis miért lenne érdekes Bob Odenkirk figurája, mely leginkább egy paródiára hasonlít? Vince Gilligan azonban mindenkit meglepett és egy igazi moralitás-drámát varázsolt a Better Call Saulból, melyet bátran feltehetünk a polcra az eredeti show mellé. Épp ezért itt az idő, hogy Walter Jr. is reflektorfénybe kerüljön, akit a tévében RJ Mitte játszott.

Az egész ötlet eredete egy mémsorozat, mely a Breaking Bad egyik gyengeségére igyekszik rámutatni: Walter Jr. karakterével néhány kósza próbálkozáson kívül nem igazán tudtak mit kezdeni az írók, így a vele kapcsolatos jelenetek egy idő után kimerültek abban, hogy együtt reggelizik a családjával. A mémek többsége így általában ezen élcelődik: az egyik szerint Walter Jr. saját műsorát Breaking Fastnek (azaz a böjt megtörése) kellene hívni, míg egy másik arra célozgat, hogy Walternek és Jessenek sokkal sürgetőbb dolga lenne, hogy meth helyett reggelit főzzenek Walter Jr.-nak. Íme egy gyűjtés, mi mindent reggelizett a teljes sorozat alatt.

A Varietynek adott interjúban Vince Gilligan most reagált arra, várható-e spinoff Walter Jr.-nak: „Ez pokolian kétséges. Az egyetlen vonzó dolog az ötletben az, hogy ismét együtt dolgozhatnék RJ Mittével, aki egy remek színész és egy nagyon aranyos ember” – fogalmazott. Gilligan szerint az ötlet, miszerint Walter Jr. apja nyomdokaiba lép és Albuquerque legfőbb bűnözője válik, tipikusan olyan dolog, ami 10 vagy 15 év múlva biztos felvetődik majd, őt azonban egyelőre nem érdekli egy „Heisenberg Jr.”-jellegű folytatás

Addig is azonban Gilligan ismét összeáll a Better Call Saul női főszereplőjével, Rhea Seehornnal, hogy valamiféle sci-fi-drámát hozzanak össze – erről azonban egyelőre semmi egyebet nem tudni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk