Tévétorrent

The Passage

Mikrofilm

Az amerikai kormány egy szupertitkos orvosi program keretében egy Bolíviából származó vérmintából állítana elő mindent (!) gyógyító vakcinát. A probléma csak annyi, hogy a szérum azután, hogy meggyógyította a pácienseket, megtámadja idegrendszerüket és vámpírokká változtatja őket (de a politikai korrektség je-gyé­ben senki nem nevezi őket így). Mindenki meglepetésére egy átlagos kislány lehet a kulcs, akinek fiatal szervezete másképpen reagál a szerre. A Fox sorozatának alapjául szolgáló Justin Cronin-regény hosszú fejezeteken át részletezi a szereplők közötti viszonyokat, a vámpírlét és az orvosi kísérletek etikai vonatkozásait, a pre- és posztvámpírvilág társadalmi berendezkedését, de az adaptáció inkább csak tempóban és akcióban, nem pedig a vámpirizmussal kapcsolatos megvilágító erejű meglátásokban jeleskedik.

A néző épp csak annyi elmélkedésre kényszerül, amennyi még menő és nem túl megterhelő: mindenki jól elborzadhat, hogy a gonosz amerikai kormány megint mennyire kihasználja állampolgárait (a morbid gyógyszerkísérlet alanyai halálraítéltek és egy árva fekete kislány), és megint a tisztalelkű, öntudatos Z generáció menti meg a világot. Minden cselekményszálban, motívumban és fordulatban lenne potenciál, de a készítők minduntalan beérik a középszerrel: ezerszer láttuk már az orvost, aki saját beteg felesége megmentéséért dolgozik, a gyászoló apát, aki halott lányát látja meg főhősünkben, vagy az egoista tudóst, aki csak még gonoszabb lesz vámpírságában. Sok meglepetés senkit sem fog érni, ennyit bármelyik zombis/vámpíros/járványos sorozat tud.

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.