Tom Hanks ezúttal a vadnyugatot hódítja meg
tom-hanks-news_top_story_lead.jpg

Tom Hanks ezúttal a vadnyugatot hódítja meg

  • narancs.hu
  • 2020. október 8.

Mikrofilm

Ha minden jól megy, karácsonykor veszi be a mozikat, szigorúan lóháton.

Nemrég tengerre szállt, majd a koronavírust küzdötte le – legközelebb pedig a jelek szerint lóra pattan és a vadnyugatot veszi be. Amerika kedvenc színésze, Tom Hanks ráadásul a remek Phillips kapitány után ismét Paul Greengrass rendezővel dolgozik együtt, ám a News of the World nem is állhatna távolabb korábbi közös projektjüktől.

Greengrass-t legtöbben kézikamerás, szikár, igaz történeteket feldolgozó, dokuszerű mozijairól ismerik, vagy épp a Bourne-filmjeiről, melyekben szintén nem tette le kézikameráját és rekordsebességgel dolgozó vágóollóját. A legújabb westernje azonban a most megjelent előzetes alapján jobban hasonlít egy nagyívű, minden ízében klasszikus hollywoodi western-eposzhoz, mint a Bourne-csapdához, vagy épp a United-93-ashoz. A filmben Hanks egy messziről jött embert alakít, aki egyfajta vándorló mesélőként utazik keresztül-kasul a texasi sivatagon, miközben igyekszik némi aprót gyűjteni és történeteivel jobbá tenni az emberek életét. Élete akkor áll a feje tetejére, amikor a sors összehozza egy árva kislánnyal.

A lányt a kiváló, nálunk is vetített Kontroll nélkül-lel berobbant Helena Zengel alakítja. A film a tervek szerint idén karácsonykor érkezik a mozikba, de mivel a bemutatónaptár gyakorlatilag napról napra változik, nem vennénk rá mérget. Mindenesetre ha tényleg sor kerül még idén a premierre, a mozi a példátlanul vérszegény Oscar-verseny egyik esélyese lehet.

Figyelmébe ajánljuk