Tracy Morgan lesz a harmadik testvér az Ikrek folytatásában

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 16.

Mikrofilm

Az Arnold Schwarzenegger-Danny DeVito páros önmagában már nem elég komikus.

Folytatódhat Arnold Schwarzenegger komikusi karrierjének egyik legismertebb darabja, az egykori kertévés mozidélutánok kedvence, az Ikrek. Az eredeti, 1988-as vígjátékban az akciósztár alakította a fizikailag tökéletes, ám túlságosan ártatlan férfit, aki rátalál a Danny DeVito alakította rég elveszett testvérére. Ő pedig véletlenül pont az ellentéte: alacsony növésű, kisstílű és csajozógép.

A klasszikust rendező Ivan Reitman elmondta, maga Schwarzenegger kezdte pedzegetni a folytatás ötletét, és találkozott is Eddie Murphyvel ezügyben. Az ő fejükből kattant ki, hogy a második epizódban bővüljön háromfősre a tesócsapat. Neki is láttak a forgatókönyvnek, ám az Amerikába jöttem 2. idei sikere után Murphy naptára betelt felkérésekkel, a folytatást azonban már nem lehetett megállítani. „Régóta jóbarátok vagyunk Tracy Morgannel, mindig azt gondoltam, hogy ő az egyik legvicceseb ember a világon. Úgy véltem, kiváló hármasikrek lenne, ezért átírtuk az egész forgatókönyvet számára. Most pedig megpróbálunk pénzt szerezni rá és megcsinálni” – magyarázta Reitman. Mint elmondta, hiába volt az első rész sikeres, az Universal stúdió birtokolta a folytatás jogait, Reitmanék azonban annak idején nem kezdték el időben fejleszteni az ötletet, ezért nem lett belőle semmi. Ő maga a 2014-es Újoncok napja óta nem rendezett játékfilmet, Schwarzenegger azonban már egy ideje nyaggatja őt az Ikrek folytatásával – amint a Deadline-nak megemlítette,

ő hívta fel az épp Budapesten tartózkodó sztárt, hogy úgy döntött, elvállalja a rendezést.

A rendező adott némi betekintést a sztoriba is, amit a fentiek alapján sem volt nehéz kitalálni: kiderül, hogy valójában volt egy titkos, harmadik testvér is, egy fekete baba, akiről eddig a főhősök sem tudtak. A film arról szól, hogyan találnak egymásra és alakul ki kötődés egymás között.

Tracy Morgan itthon talán kevésbé ismertebb Eddig Murphynél, a tengerentúlon azonban senkinek sem kell bemutatni: a 2006-2013 között futó, sokszoros díjnyertes A stúdió című komédiasorozattal vált igazi sztárrá, de számtalan filmben (Két kopper, Államfőnök, Első vasárnap) is szerepelt. Karakteres orgánuma miatt rendszeresen vállal szinkronizálásokat is.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk