Átadták a Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 14.

Mikrofilm

Hat harminc év alatti fiatal részesült elismerésben.

Hat fiatal művész vehette át idén a Junior Prima Díjat a színház- és filmművészet kategóriában Budapesten. Az elismerést, amely pénzjutalommal is jár, Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója nyújtotta át a több mint hatvan jelölt közül kiválasztott tehetségeknek.

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Idén ők érdemelték ki az elismerést:

  • Bordás Roland színművész,
  • Gyöngyösi Zoltán színművész,
  • Leblanc Gergely balettművész,
  • Mentes Júlia Virginia színművész,
  • Rózsa Krisztián színművész
  • és Rujder Vivien színművész.
Átadták a Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet

 
Átadták a Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet
 
Budapest, 2021. szeptember 14. Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója (b1), Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója (b2), Orlai Tibor színházi producer (b3), Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja (b4) és Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos (b6), a zsűri tagjai, illetve a színház- és filmművészet kategóriában Junior Prima Díjjal elismert Leblanc Gergely balettművész (b5), Rujder Vivien színművész (b7), Mentes Júlia színművész (b8), Gyöngyösi Zoltán színművész (j3), Bordás Roland színművész (j2), Rózsa Krisztián színművész (j1), valamint Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója (j4) a díjak átadásán a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2021. szeptember 14-én. MTI/Mónus Márton
Fotó: Mónus Márton

A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 62 jelöltet állítottak az idén. Közülük választotta ki az öttagú zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója – azt a hat fiatal tehetséget, aki elnyerte a Junior Prima címet.

Az elmúlt több mint tíz évben díjazott Junior Primák a magyar kulturális élet meghatározó szereplőivé váltak, neves színészként, táncosként, rendezőként vagy éppen operatőrként csillogtatják tehetségüket. Örömmel látom, hogy az utánpótlás kifogyhatatlan, és biztos vagyok benne, hogy néhány év múlva a most díjazottak is megkerülhetetlenek lesznek a saját szakmájukban – mondta az ünnepségen Vida József. Hozzátette: a Takarékbank, mint a kategória mecénása, a díjhoz tartozó támogatással hozzájárul ahhoz, hogy a kiemelkedő tehetségek biztos anyagi háttérrel végezhessék munkájukat; fejlődjenek, újabb és újabb produkciókkal kápráztassák el a közönséget.

Idén tizennegyedik alkalommal adták át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában, az idei jutalmazottakkal együtt már 101 fiatal magyar tehetség kapta meg az elismerést.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek a zene, a Docler Holding a népművészet, a KAVOSZ a sajtó, a Takarékbank pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk