Új filmmel jelentkezik Szilágyi Zsófia

  • narancs.hu
  • 2024. július 2.

Mikrofilm

Egy "hét körös" költözés adja a történet alapját.

A fiatal rendező-forgatókönyvíró Szilágyi Zsófia újabb személyes hangvételű történettel jelentkezik az Egy nap cannes-i sikere után. Új filmje, a Január 2 a 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon (augusztus 28. – szeptember 7.), a Biennale College–Cinema szekcióban mutatkozik be, majd ősszel érkezik a magyar mozikba.

Január 2 mikrorealista történet egy különválásról, a feleség legjobb barátnőjének szemszögéből.

Klára különköltözik a férjétől. Barátja, Ági segít neki. Összesen hét kört tesznek meg kocsival. Bár minden alkalommal ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, mégis minden kör más.

A Velencei Biennálé (La Biennale di Venezia) 2012-ben hívta életre a Biennale College–Cinema elnevezésű programját, amelyben minden évben legfeljebb négy nemzetközi mikroköltségvetésű film elkészülését támogatják. A nemzetközi válogatás egyik kiválasztott projektje Szilágyi Zsófia Január 2 című filmterve lett, amely a Velencei Biennálé 200 000 eurós gyártási támogatásával valósulhatott meg. A film bemutatója az augusztus 28-án kezdődő 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz. 

Január 2 című filmet 2024 elején forgatták Budapesten. Szereplői Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna. A forgatókönyvet Szilágyi Zsófia írta. A film a Poste Restante gyártásában készül, producerei Csernátony Dóra és Horvát Lili, operatőre Becsey Kristóf.

A film mozipremierjére október 3-án lesz, forgalmazza a Cirko Film.

Korábbi interjúnk Szilágyi Zsófiával:

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.