Újabb sztárok csatlakoztak: jön a Száll a kakukk fészkére folytatása!

  • Szabó Ádám
  • 2019. január 21.

Mikrofilm

A Ratched nővérről szóló előzménysorozat a Netflixre érkezik.

2017 egyik legnagyobb televíziós biznisze volt, amikor a Netflix megszerezte a Ratched című drámasorozatot, mely a Száll a kakukk fészkére legendás nővérének előéletéről szól majd. A streaming-óriás a Hulu és az Apple előtt nyerte meg a licitet, és azonnal be is rendelt két évadra bontott 18 részt belőle.

A sorozat egyik producere Michael Douglas,

a másik a mai tévés piac egyik vezéralakja, Ryan Murphy – olyan műsorok köthetők a nevéhez, mint a Kés/Alatt, az American Horror Story, az American Crime Story, a Glee, vagy épp a Viszály.

Michael Douglas a Golden Globe-díjak 76. átadóünnepségén

Michael Douglas a Golden Globe-díjak 76. átadóünnepségén

Fotó: MTI/AP/NBC/Paul Drinkwater

 

Rajta kívül más talán nem is kockáztatná meg, hogy egy újonc, még ismeretlen forgatókönyvíróval szövetkezzen egy ilyen presztízs-jellegű sorozatra. Pedig így történt: Evan Romansky frissen végzett íróként juttatta el ötletét Murphynek, aki egyből lecsapott rá, és azonnal szerződtette is múzsáját, a projektjeiben rendszeresen felbukkanó Sarah Paulsont.

A sorozat története 1947-ben kezdődik, és azt mutatja majd be, hogyan változott a címbeli Ratched kedves nővérből azzá a kérlelhetetlen elnyomóvá, akit a Száll a kakukk fészkére című könyvben és filmben annyira szerettünk utálni.

Ken Kesey 1962-es regényéből Milos Forman készített nagysikerű drámát 1975-ben. Nem csak maga a film, de a rendező, a főszereplő Jack Nicholson és a Ratchedet alakító Louise Fletcher is Oscar kapott.

Az Indiewire számolt be róla, hogy a címszereplőt alakító Paulsonon túl most újabb színészek csatlakoztak a projekthez:

Cynthia Nixon, Sharon Stone és Corey Stoll is aláírt.

A Szex és New Yorkban ismertté vált Nixonnak ez az első szerepe, mióta tavaly A Demokrata Párt színeiben elindult a kormányzói posztért New Yorkban, de vereséget szenvedett. Stone-nak és Stollnak sem ez lesz az első tévés szerepe, előbbi a Steven Soderbergh-féle Mosaic-ban játszott és idén feltűnik még Az új pápában is, utóbbit a Kártyavár első szezonjában láthattuk.

Figyelmébe ajánljuk