Will Smith a pofon után újra munkába állt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 22.

Mikrofilm

De csak a színfalak mögött.

Kérdés, valaha sikerül-e lemosnia magáról a tévétörténelem egyik legemlékezetesebb pofonját, mindenesetre a történtek után fél évvel Will Smith újra munkába állt: a Briliánsok című könyvből készülő film producere lesz. Marcus Sakey magyarul is megjelent sci-fi sagája egy Nick Cooper nevű ügynökről szól, aki a társadalom 1 százalékát alkotó abnormálok vagy briliánsok után kutat, akik különleges képességekkel rendelkeznek – egyfajta Szárnyas fajvadászba illő fordulattal azonban kiderül, hogy ő maga, sőt, a lánya is briliáns.

A film rendezője a két Oscar-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy lesz, aki a díjakat rövid dokumentumfilmjeiért kapta, de rendezett már két epizódot a Ms. Marvel szuperhőssorozatban is. A Briliánsok lesz az első játékfilmje. A mozi a Paramount stúdió berkein belül készül, a hírek szerint pedig maga Smith igazi szerelemprojektjének tartja az adaptációt: Westbrook Studios nevű cégével a finanszírozásba is beszáll, ráadásul a forgatókönyvíró az az Akiva Goldsman lesz, akivel az Én, a robotban, a Legenda vagyokban és a Hancockban is együtt dolgozott.

Az Oscar-pofon elég alaposan "beütött" Smith karrierjének: nemcsak a ceremóniáról tiltották ki, de számos munkáját befagyasztották vagy elhalasztották. A Netflix egyelőre leállította Fast and Loose című thrillerének fejlesztését, melyben a színész játszotta volna a főszerepet. Egy másik filmjének, az AppleTV+-ra készülő Emancipationnak a sorsáról pedig azóta se tudni semmit. A mozit Antoine Fuqua rendezte és sokan a következő díjszezon egyik favoritjának vélték, de a pofon hatására a cég egyszerűen törölte a bemutatónaptárból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk