Nemzeti konzultációs ívekből építettek falat Orbán irodája elé

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 17.

Nagytotál

Ellenzéki megmozdulás volt a budai Várban Hadházy Ákos vezetésével. A tiltakozók a Karmelita kolostor elé vitték az általuk manipulációs kérdőíveknek nevezett, nemzeti konzultációs kérdőíveket.

 

false

 

Fotó: Németh Dániel

Az aktivisták által összegyűjtött nemzeti konzultációs kérdőívek Orbán Viktor hivatala, a Karmeilta kolostor előtt. "Ezt nem valamiféle háttérhatalom, nem Soros, hanem olyan hús-vér emberek gyűjtötték össze, akiknek elegük van a rendszerből és tenni akarnak" - mondta Hadházy Ákos.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Hadházy Ákos független képviselő beszél a Karmelita kolostor előtt. Mint mondta, 260 ezer nemzeti konzultációs kérdőívet gyűjtöttek össze aktivistáikkal. Arra kérte hallgatóságát, október 23-át az MTVA Kunigunda utcai székházánál ünnepeljék meg. "A tiltakozást majd akkor fejezzük be, ha leváltják a köztévé igazgatóját és betiltják a fizetett kormánypropagandát" - közölte

 

false

Fotó: Németh Dániel

"Szombathelytől Nyíregyházáig gyűjtöttük össze a nemzeti konzultáció kérdőíveit" - mondta Szél Bernadett. A független képviselő hozzáfűzte, 60 kitelepülésen volt jelen országszerte, majd élete egyik legjobb nyarának nevezte a konzultációs kérdőívek összegyűjtésének időszakát.

 

false

Fotó: Németh Dániel

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselő aktivistákkal és szimpatizánsokkal a Hunyadi János út és a Király lépcső találkozásánál. Innen vitték fel a "manipulációs kérdőíveket" a Karmelita kolostorhoz.

 

false

 

Fotó: Németh Dániel

A két független képviselő vezetésével viszik az íveket a miniszterelnöki rezidenciához. A résztvevők között volt több ellenzéki képviselő.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.