A kis postás megoldja – Révész Máriusz leszámol a korrupcióval

  • narancsblog
  • 2013. november 27.

Narancsblog

Bármennyire hihetetlen, de vannak a Fideszben olyan figurák, akik évtizedek óta stabil, megbízható Orbán-fanatikusok, mégis legfeljebb kifutófiúként vetődhet rájuk némi reflektorfény. A díszpéldány Révész Máriusz önkormányzati képviselő, aki immár 24 éve a Fidesz tagja, vagyis ő már akkor Orbán közelében lehetett, amikor Lázár János legfeljebb az autós kvartett luxuskocsijaira verte a nyálát a napejban és Kósa Lajost nem vették fel billentyűsnek a Tankcsapdába.

Révész tehát mindig ott volt a tűz közelében, de soha nem szólhatott bele a nagyok dolgába, és hogy ez jó volt-e vagy rossz, soha nem tudjuk meg. Neki biztosan rossz volt. Mert az milyen már, hogy egy politikai pályafutás (ha egyáltalán annak nevezhetjük Révész Máriusz tevékenységét) csúcsát az jelenti, hogy a rendőrök bántalmazták, ő pedig bekötött fejjel azt nyilatkozza, hogy a rendőrök bántalmazták? 2006. október 23-án ez a szerencsétlen ember azt képzelte, hogy ő most mártír, miközben csupán lúzerségét bizonyította: komolyan vehető egy olyan politikus, aki nem a VIP-páholyban dagonyázik egy nagyszabású pártrendezvényen?

Révész Máriuszról azóta nem sokat hallani, jól nevelt, fegyelmezett országgyűlési képviselő, aki nyáron úgy nyilatkozott a Népszabadságnak, hogy „felkértek családpolitikai tanácsadónak, az volt az egyik feladatom, hogy állítsak fel egy népesedéspolitikával foglalkozó munkacsoportot”. Oké, ezt is meg kell csinálnia valakinek, arra azonban csak most derült fény, hogy valójában mi is az ő igazi küldetése.

Nos, Révész Máriusz kijár. Persze, csak kíméletesen.

Mindezt onnan tudhatjuk, hogy az Origo megírta: a gigantikus adócsalásokról szóló állításokkal előálló NAV-os Horváth András arról beszélt, hogy amikor botrányos felfedezéseiről Lázár Jánost és Cséfalvay Zoltánt is értesítette, „a kézbesítésre egy fideszes képviselőt kért meg, Révész Máriuszt, akit még a kilencvenes évek elejéről ismer, amikor együtt voltak önkormányzati képviselők Kőbányán, mindketten a Fidesz színeiben. 2011-ben Révész már segített Horváthnak kapcsolatba lépni a gazdasági területen meghatározó szerepet játszó Rogán Antallal”.

Ez még hagyján, de most figyeljenek! Mit mondott erre Révész Máriusz? Azt elismerte, hogy Horváth rajta keresztül lépett kapcsolatba Rogánnal, de azt is mondta, nem emlékszik a Lázár Jánosnak és Cséfalvay Zoltánnak küldött iratokra. Majd hozzátette, hogy egy 2012-es esetről van szó, ő pedig rengeteg hasonló megkeresést kap.

Mit gondoljunk erről? Csak nem azt, hogy Révész Máriusz fogadóóráján a különféle hivatalos személyek velőtrázó disznóságokat közölnek, Révész pedig nem győzi továbbítani feletteseinek a sok-sok szomorú hírt, azok meg ki sem látszanak a munkából? Vagy épp az ellenkezőjét? Hogy megkíméli az ország jobbításán munkálkodó férfiakat, nehogy tudomásukra jussanak a rossz hírek? Talán arra készül, hogy ő maga oldjon meg mindent, számoljon le a korrupcióval, és Orbán Viktor nagy nyilvánosság előtt simogassa meg a fejét? Mert arra gondolni sem merünk, hogy Révész Máriusz csak úgy, csípőből mondott valami marhaságot. Már megint.

Figyelmébe ajánljuk