Álszentek, szenteskedők – Péter, Fecó, az értelmiség és Orbán szobra

  • narancsblog
  • 2013. október 13.

Narancsblog

Tessék mondani, kitől kell itt bocsánatot kérni? És legfőként kinek is?

Két hete, hogy ledöntötték Orbán Viktor hungarocellszobrát, de nem csitulnak a kedélyek. A kormánypárt továbbra is melegen tartja a kérdést, de a Selmeczi Gabriellához és Obersovszky Péterhez hasonló visító malacok helyét az „értelmiség” vette át. Legalábbis azt írja a Magyar Nemzet, hogy „Bajnai bocsánatkérését várja az értelmiség”.

Az egyebek mellett Balázs Péter és Fecó, Esztergályos Cecília, Fricz Tamás, Grosics Gyula, Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás, Nemcsák Károly, Varga Miklós, Wittner Mária által aláírt nyílt levélben ezt olvassuk: „Ami a Bajnai Gordon nevéhez köthető eseményen lezajlott, az civilizált országban elfogadhatatlan. Nem fér össze a jó ízléssel és a gyermekeink jövőjéért érzett felelősséggel. Mindenki gondolja végig, mit érezhettek gyermekeink a hétvégi képsorok láttán. Azok, akik az ilyen szélsőséges megnyilvánulást megtapsolják vagy bátorítják, szégyent hoznak ránk, magyarokra.”

Az most mellékes, hogy a gyermekeinkért annyira aggódó hölgyek és urak közül korábban egy sem akadt, aki szerint  elfogadhatatlan lett volna a masírozás, a „Gyurcsányt a Dunába, a többit meg utána” rigmus skandálása, az akasztófán lógó Bajnai-bábukkal való demonstrálás. A lényeg, hogy ez a tekintélyesnek beállított társulat Bajnait arra próbálja rávenni, kérjen bocsánatot. „Felszólítjuk Bajnai Gordont és a Magyar Szolidaritás Mozgalom vezetőit, hogy kérjenek elnézést, mert ilyen mentalitásnak nincs helye a magyar közéletben” – írják, azt viszont elfelejtik közölni, hogy kitől. Tőlük? Gyermekeinktől? A magyar néptől? Orbán Viktortól? És ha bocsánatot kér, akkor megbocsátanak? Orbán Viktor megbocsát?

Ha Bajnai nem kér bocsánatot, minden bizonnyal az lesz következő lépés, hogy a nyílt levelet szervezetileg jegyző Civil Összefogás Fórum megkeresi a parlamentet azzal, hogy kerüljön a Btk.-ba a miniszterelnök sértegetésének tényállása. Igaz, ha bocsánatot kér – amivel elismeri, hogy felségsértést követett el –, akkor is.

Figyelmébe ajánljuk