Azta, delfinárium is épül Felcsúton!

  • narancs.hu
  • 2015. december 19.

Narancsblog

Emlékeznek még, mit adott elő a miniszterelnök másfél hónapja a felcsúti oviban? De hol van már Lovasberény? A határ a csillagos ég!

Orbán a felcsúti Kastély óvoda hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen szólt olyanokat, hogy „mindig is tehetséges falu voltunk”, meg hogy a kisvasutat, ha kell, meghosszabbítja a faluvég helyett a világ végéig...

„Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat” – mondta a miniszterelnök 2015. nov. 7-én, és lássatok csodát, a munka valóban nem állt le. A kisvasút tényleg hosszabb lesz, már nem Bicske vagy Lovasberény, hanem a bécsi Westbahnhof a végállomás, de mire megkérdezhetnénk, miért nem a berlini Hauptbahnhof, már itt is az újabb felcsúti csoda, és tényleg a semmiből.

Sportcsarnokot épít Orbán Viktor

Mert nem éri be a stadionnal, sihuhuval. „Kézilabda-mérkőzésekre alkalmas sportcsarnok is épülhet Felcsúton, lelátóval, futópályával, tárgyalókkal és büfékkel. A stadion, a kisvasút és a kerékpárút mellé új beruházás jöhet Orbán Viktor szülőfalujába. A sportcsarnokra újabb 1,3 milliárd forintot kaphat a felcsúti polgármester vezette alapítvány a társasági adókedvezményből” – adta hírül tegnap az RTL Klub, és valljuk meg, ez olyan fejlemény, amire a miniszterelnökön (és talán Mészáros Lőrincen) kívül senki nem számított.

Nyilván azért van szükség kézilabdacsarnokra is, mert azok jutnak ki a nagy nemzetközi versenyekre, akiknek naponta építenek stadiont, mint – na, ugye! – a focisták. Vagy azért, hogy Orbán felcsúti kézisei majd jól elverhessék benne Simicska veszprémi kéziseit. Így már csak az a kérdés, hogy Orbán kertjének melyik végében áll majd új létesítmény? Mert a budi melletti rész már foglalt.

Ja, és még az, hogy mikor jön a hokipálya, a sportuszoda, a síugrósánc vagy a delfinárium…

Figyelmébe ajánljuk