James Bond és Simon Templar is eltörpült mellette

  • narancs.hu
  • 2017. május 24.

Nekrológ

Roger Moore, a példakép.

Tegnap, 89 éves korában meghalt Roger Moore, akit nemcsak a rajongók és az egész filmvilág gyászol, de az egyik legnagyobb világszervezet, az UNICEF is, melynek a színész évtizedeken át volt jószolgálati nagykövete. Moore halálhírét követően Anthony Lake, az UNICEF ügyvezető igazgatója a következő közleményt adta ki:

Sir Roger Moore halálával a világ elvesztette a gyerekek egyik nagy segítőjét – és az egész UNICEF család elveszített egy kedves barátot. A leghíresebb szerepeiben Sir Roger a hűvös kifinomultság megtestesítője volt, de jószolgálati nagykövetként végzett munkájában szenvedélyes – és nagyon meggyőző – képviselője volt a gyerekeknek. Egyszer azt mondta, rajtunk áll, hogy a gyerekeknek egy sokkal békésebb jövőt adjunk. Lady Kristinával együtt nagyon sokat dolgozott ezen.

false

 

Fotó: MTI/EPA – Szergej Csirkov

Az UNICEF-nél mindannyian a legmélyebb részvétünket fejezzük ki a Moore családnak, s csatlakozva sok barátjához és csodálójához, az egész világon tisztelgünk előtte, és gyászoljuk az elveszítését. Nagyon fog hiányozni.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?