Olvasói levelek

  • 1996. május 30.

Olvasói levelek

ElektosokkMaNcs 1996. április 11.Idézet a cikkből: "Az Internetto magazin és a MaNcs newsgroupja, a narancs-l fasiszta és alpári hangú leveleket kapott az elmúlt hetekben.
(...) A narancs-l valamikori rendszergazdája, lapunk Gépnarancs rovatának szerkesztője, Bodoky Tamás az önvédelemnek szellemes és kreatív formáját választotta: megszopatni a gyalázatost, lerombolni a szerverét neki."

Az adott esetben tehát a narancs-l levelezői a levélbomba alkalmazását választották. Arról nem szól a történet, hogy az ismeretlen pécsi hate-mail-levelezőn kívül még hány pécsi Internet-felhasználó számára tette lehetetlenné ez az akció ideig-óráig az Internet használatát.

Az a javaslatom, hogy a HBONE managerek foglaljanak állást: a hasonló esetek kezelésére a system manager által való letiltást fogadják el. Egyszersmind helytelenítik, nem bátorítják a levélbombaküldést: illetve ha levélbombaküldésről tudomást szereznek, akkor felkérik az illetékes system managert, hogy máskor figyelmeztesse az ő felügyelete alatt levő helyről, levelezési listáról stb. levélbombákat küldő usereket, hogy ezt ne tegyék. Ismétlődés esetén a levélbombaküldőkkel szemben is a hálózatról való - ideiglenes vagy végleges - kizárást lehet alkalmazni.

A magam részéről egyébként természetesen teljes mértékben híve vagyok a civil önszerveződésnek, az ész, erő és akaratnak, nem vagyok híve azonban annak, hogy levélbombákkal számos más - vétlen - hálózati felhasználónak súlyos kellemetlenségeket okozzunk.

Üdvözlettel

Zimányi Magda

(Budapest)

Minuszosokk

MaNcs 1996. május 23.

A mindenáron ironikus stílus nem mindig mulatságos. A szerző azt állítja: "...ha hinni lehet az akkori idők közvélemény-kutatásainak, azért lett (Kurt Waldheim - K. P.) osztrák elnök, mert kiderült róla, hogy a második világháborúban SS-tag volt".

Ebből egy szó sem igaz. Kurt Waldheim a Balkánon szolgáló Wehrmacht E Hadosztály vezérkarában volt 1c hírszerző főhadnagy.

Soha sem volt az SS tagja.

A konzervatív néppárt és a hírközlő eszközök egy 1945 után példátlan antiszemita választási kampányt folytattak, sikerült az effajta külföldi sajtókacsák segítségével elhitetni, hogy Ausztria ellen egy világösszeesküvés működik. Így szavazott 53%-a a polgároknak tíz évvel ezelőtt Kurt Waldheimre.

Karl Pfeifer

(Bécs)


Helyesbítés

Múlt heti számunk Cyberia rovatában, hírforrásunk, az iNteRNeTTo nyomán, tévesen adtuk meg az SZDSZ hálózati címét; íme helyesen: http://www.szdsz.hu.

Elnézést.

Neked ajánljuk