"Olvasói levelek" - Túladagolt szérum

  • .
  • 2009. április 30.

Olvasói levelek

Magyar Narancs, 2009. március 12. A shortolásról Tisztelt Szerkesztőség! Amerikába vándorolt, és ott jómódra vergődött, ma már nyugdíjas korú baráti házaspár - legalábbis a feleség - befektetései mostani elértéktelenedését rejtélyes okból "Sörösnek" tulajdonítja.
Lenkei Gábor a shortolásról szóló cikkében azt a látszatot kelti, mintha Soros György pusztán alapja nagyságával érte volna el a font leértékelődését. Pedig cikkében előzőleg helyesen írja, hogy shorthoz mindig tartozik long. Tehát a font nem milliárdos honfitársunk nagy összegű spekulatív pozíciója miatt vesztett az értékéből. ' csak szerencsével, hozzáértésével vagy jobb információi következtében eltalálta, hogy a font gyengülni fog. Nemrég megjelent egyik cikkében azt írta, a mostani válságban eddig minden befektetése veszteséges volt, de azt jól látta előre, hogy a tőkék a bizonytalanság ellen dollárba fognak menekülni, az amerikai valuta erősödni fog, és ezzel több mint pótoltaveszteségeit.

Üdvözlettel:

Kozma Géza

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.