Gyere a diszkóklub alá!

  • 2002. július 4.

Publicisztika

Az elmúlt hónapban több helyen is (na, hol, a bulvárban meg valami szép, színes magazinban) olvastunk egy hirdetést. Egy vérbeli profi ajánlotta szolgáltatásait. Ha szórakozni kíván, ne bízza a véletlenre, házibulijába, baráti találkozójára, zárszámadására, gyerekzsúrjára hívjon nagy tapasztalatú, hivatását nagy múltjával és fényes jelenével hitelesítő mókamestert, meglátja, lesz ott ereszd el a hajam, szolid díjazás, elegancia és egy híresség megrendelőre vetett dicsfénye, a hülyének is megéri. A hirdetés feladójának referenciái között, ki ne tudná, olyan tekintélyt parancsoló gesztusok szerepelnek, mint a Három kívánság című televíziós sikertörténet, illetve 1049 különösen nagy érdeklődést kiváltó, Balaton körüli, kelet-magyarországi, sőt felvidéki ORI-turné nagyvonalú levezénylése, mint "Vidám percek a szilveszteri műsor kedvenceivel", "Nóta és hahota", "Tavaszi dévajságok".

n Az elmúlt hónapban több helyen is (na, hol, a bulvárban meg valami szép, színes magazinban) olvastunk egy hirdetést. Egy vérbeli profi ajánlotta szolgáltatásait. Ha szórakozni kíván, ne bízza a véletlenre, házibulijába, baráti találkozójára, zárszámadására, gyerekzsúrjára hívjon nagy tapasztalatú, hivatását nagy múltjával és fényes jelenével hitelesítő mókamestert, meglátja, lesz ott ereszd el a hajam, szolid díjazás, elegancia és egy híresség megrendelőre vetett dicsfénye, a hülyének is megéri. A hirdetés feladójának referenciái között, ki ne tudná, olyan tekintélyt parancsoló gesztusok szerepelnek, mint a Három kívánság című televíziós sikertörténet, illetve 1049 különösen nagy érdeklődést kiváltó, Balaton körüli, kelet-magyarországi, sőt felvidéki ORI-turné nagyvonalú levezénylése, mint "Vidám percek a szilveszteri műsor kedvenceivel", "Nóta és hahota", "Tavaszi dévajságok".

Hogy Dévényi Tibor milyen piaci igényekre alapozta fölajánlkozását, arról eddig csak mindenféle kósza pletykák álltak a rendelkezésünkre. Egyet mondunk: egy, az életét a szigorú robotnak áldozó segédlevéltáros ötévi megfeszített segédlevéltárolásának bérét összekuporgatva, tényleg csak szárított zsíros kenyéren élt, vásárolt magának egy szolidabb haciendát Malibu Beachen, de csak három komornyikkal, így addig fogához vert (ezért sajna fogorvosra is félre kellett raknia) garasaiból még arra is tellett, hogy búcsúestjére kibéreljen egy divatos tánczenekart, játszanák már egész éjjel, megszakítás nélkül azt a szép, szomorú, tengerparti számunkat, kivilágos virradatig talán.

Ha Dévényi is ilyesmire bazírozott, alulbecsülte lehetőségeit.

Bár volt némi tülekedés érte, mindenkit fejhosszal megelőzött az Ifjúsági és Sportminisztérium. A miniszter tanácsadójának hívták a nagy tréfamestert. S ő jött, sőt jön egyfolytában, teli tervekkel. Például sokkal több pénzt juttatna a gyerekműsorok készítésére, meg nem erősített információink szerint fölmérve, hogy a magyarok szívesen látnak színészeket műsorvezetői szerepben, ezért az új kakaóbár beindításához Arnold Schwarzeneggert szeretné, nagyon tetszett neki az Ovizsaruban.

Hülyeségeket beszélt az ellenzék, amikor arról fröcsögött, hogy az új kormány osztogatni akar. Az nem. Ifjúsági és sportvonalon semmiképpen, pusztán teljesíteni választói jogos kívánságait. Ha mindet nem is - Tomi üres kasszát hagyott, elment a lé szolibérletre -, de hármat föltétlenül, még a száz nap alatt.

Nos, kedves gyerekek, kívánjatok valamit! Robogózhattok Komár Lászlóval! Nevetekre írathatjátok a kopoltyús hermelint Görbe Nórával! Vagy vannak világsztárjaink is: megsimogathatjátok Fidel bácsi kihúzott szivarját Maradonával! És ne felejtsétek: pokolba a sunyi internethasználókkal, mert újra indul a Dunán szerdánként a diszkóhajó, Abba, Boney M., Baccara, Szűcs Judith, vagy amit akartok. Ha rajtam múlik, újraindítjuk az építőtábori mozgalmat, és öreganyámat a VIII. kerületben.

Neked ajánljuk