"Hamarosan ránk gyullad a ház"

  • .
  • 2010. február 4.

Publicisztika

Magyar Narancs, 2009. január 7. Karancsi Tibor vagyok, "az a Karancsi", aki az olajügyeket kirobbantotta...
Olvastam a Magyar Narancsban, hogy Bárdos úrnak micsoda tortúrákat - autós üldözés, testőri védelem stb. - kellett megélnie amiatt, mert nála - RTL, 1999. szeptember 20. -, az esti műsorában szólaltam meg, még aktív főnyomozóként, és adás közben, egy ORFK-közleményben rúgtak ki a rendőrségtől. Engem tényleg üldöztek szó szerint, külön-külön NBH - vagy ORFK - irányítású szolgák, hogy befogják a számat, mert tudták, hogy eskümhöz híven igazat fogok szólni!!! Én túléltem, nem úgy, mint az a másik ÖT kollégám, akiket holtukban is porig aláztak családostul megbélyegezve, mert "öngyilkosok lettek"!! Egyikük sem lett az! Mindez két év alatt történt, én együtt dolgoztam velük a rendőri - főleg vezetői - korrupció ellen. Érdekes módon, attól kezdődően, hogy én a Bárdos műsorában megszólaltam, nem történt egyetlen rendkívüli haláleset sem Békés megyében!!! Ez tény, ha pedig az, van még pár év az elévülésig, hogy ezeknek az igaz, felesküdött embereknek a gyilkosait kézre kerítsük, mert ezek köztünk járnak, és még különböző privilégiumokat is élveznek!!! Az én gyakorlatom működik, "az idő nekem dolgozik". Lehetett ebben az országban 85 évre titkosítani olajügyeket - amelyek kapcsán egyévnyi állami költségvetést síboltak el -, s mindezt azért, hogy a velejükig romlott, klasszikus bűnöző politikusoknak és "kádereknek" még az unokája is tiszta lappal kezdjen!!!! Úgy hírlik a netről, hogy az általam csak felületesen ismert Bárdos András rektorhelyettes úr igen elmélyült kapcsolatot ápolt aktív tv-s korában azzal a Gyurcsány Ferenccel, akit nem neveznék jelen írásomban sem másképp, mint saját bevallása szerint is hazugot, s aki csak úgy mert megjelenni Szeghalom kis városában, hogy, talán tőlem való félelmében - saját testőrei szerint is - mágneses beléptetőkapun hagyta csak megközelíthetőnek számomra a városi sportcsarnok bejáratát, 2006-os kampánykörútján! Senki mást a jelenlétemben, csak engem, kétszer küldtek át a "kapun", de nem volt nálam a saját önvédelmi Parabellumom sem... Ellenben ott volt dr. Gyurosovics József Békés megyei főkapitány a spanjaival, a helyi kapitány Szalai Zoltán - egykori tanítványom - és még számos "maradék" volt beosztottam, akik azért maradhattak meg az állományban, mert nem voltak jelen az ominózus Macskási-telepi rajtaütésemen beosztottaimként, mert aki akkor ott volt, annak megalázva "reszeltek"! Én jót beszélgettem velük, és miután volt a lelátóról egy pár másodperces szemkontaktom a "hazug emberrel", elhagytam a csarnokot. Kint a kormányőrök kértek tőlem bocsánatot az engem ért megaláztatásért, de, mint mondták, "ez volt a parancs"! Ezért furcsa nekem, hogy a Bárdos úr az áldozati szerepet ölti magára. Hát, igen... A túlélésért küzdeni kell és ehhez talán az áldozati szerepkör jó mankó lehet...??? Én még a mai napig felesküdött ember vagyok, s ehhez mérek másokat is! Persze a médiában, a parlamentben ez semmit nem jelent, mert nem esküszik föl, akinek kötelező, s a mentelmi joga mögé bújva bűnözhet!

Kérem, tegyék mások számára is hozzáférhetővé jelen reagálásomat, melyet a Bárdos úrral közölt riportjuk kapcsán tettem meg.

Üdvözlettel:

Karancsi Tibor

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.