Hét dolog, amit májusig el kéne végezni

  • 1998. január 22.

Publicisztika

A romák és a foci rendbe téve, kipipálva, ideje új kihívások elé állni, bár most, fájdalom, csak egy rövid listára van hely és idő.

A romák és a foci rendbe téve, kipipálva, ideje új kihívások elé állni, bár most, fájdalom, csak egy rövid listára van hely és idő.

Tehát: először is beszélni kell a pékekkel, hogy minden vekninek két vége legyen, se több, se kevesebb, a két vége között meg mindig ott legyen a kenyér. A csuklós busz elvtársak igyanak vizet, vagy rájuk lesz ijesztve. Az ementáli elvtársnak szóvá kell tenni, hogy keveselljük bizony a lukakat - a fúrót azér´ privatizálták, hogy használják, ugye. A cipész szaktársak meg jobban teszik, ha a kaptafánál maradnak, és nem szaladgálnak le-fel a lépcsőházban, mert akkor őket sem nevezhetjük eredményesnek. A tartós nikkel-kadmium elemek meg vessék ki maguk közül a bűnöző elemeket, rendben? És kell egy nyílt nap abba a kupolás izébe, oda be kell rendelni azt az El Ni-o néven ismert brigantit, és rászólni, hogy ha tél van, akkor véletlenül se legyen nyár, vagy fordítva.

A krumplis tésztára pedig azt kell mondani, hogy krumplis tészta. Értsük már végre egymást.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.