Nyílt levelet írtak a Fidesz-szervezetek, de a válaszadást már nem tűrik

Publicisztika

Simonkáék kampányolnak Dél-Békésben.

Simonka György – vagyonbevallása szerint jövedelemmel nem, viszont 85 milliós tartozással és gyanús cégügyekkel rendelkező, és az utóbbi időben rágalmazási pereket indító – fideszes országgyűlési képviselő parancsára az összes dél-békési település fideszes csoportja az elmúlt napokban nyílt levelet írt nekem, az Együtt orosházi országgyűlési képviselőjelöltjének. Azt kifogásolják, hogy „etikailag összeférhetetlen” (sic!) egyszerre gyulai önkormányzati képviselőnek és orosházi központú, dél-békési körzet parlamenti aspiránsának lenni. A közjog „etikai összeférhetetlenséget” nem ismer, másrészt annak a Simonkának a sugalmazására születnek ezek a nyílt levelek, aki maga nem a dél-békési választókerületben, hanem a békéscsabaihoz tartozó Újkígyóson él. A dél-békési Fidesz-szervezetek és csoportok teljes szövegazonosságot mutató leveleiből az derül ki, ami Simonka Györgyöt is jellemzi: mindig az ellenségeskedésen, a megosztáson munkálkodik, valamint mindig más térségek kárára és a személyes előnyére akar politizálni. Már amennyiben ezt a gengsztermódszert annak lehet nevezni.

Válaszomban leírtam, én éppen az összefogásban és az együttműködésben hiszek, mert ez emelheti fel ezt a sok hátránnyal küzdő térséget, Dél-Békést. Hozzátettem: ez az élet egyéb területei mellett a területfejlesztésben, egy-egy térség gazdasági, társadalmi, szociális és oktatási előrelépésében még fokozottabban igaz. Részemről az is cél, hogy Simonkát legyőzzem, egyben levegyem a politikai porondról, mert egész egyszerűen neki ott, ha a tisztesség szó egy kicsit is számít, nincs helye. Ezért ha Pápán indult volna el, akkor ott szálltam volna vele harcba, ha Marcaliban ott, ha Szigetszentmiklóson vagy Hajdúböszörményben, akkor ott. Nem mellesleg pedig: Gyulán éppen úgy a Fidesz ellen küzdök, ahogy Dél-Békésben. A kormánypárt ellen, amely foglyul ejtette az országot.

Amikor a nekem címzett nyílt levélre adott válaszomat bemásoltam a vonatkozó Facebook-oldalakra, akkor két dolog történt. Vagy kéretlen tartalomként jelzett vissza a rendszer és blokkolta a bejegyzést, vagy rövid időn belül törölték a reagálásomat.

Aligha van mit magyarázni az ilyesfajta a hozzáálláson. Ha megszólítanak és bírálnak valakit, akkor a demokrácia és az illem alapján az erre adott válasz is érdekli a kritikusokat. Ezért született a nyílt levél. Legalábbis logikusan ez következne. De ennek az ellenkezője történik. A másik válaszára, a kép teljessé tételére nincs szükség. Ennyit tud, ennyire képes a Fidesz.

A szerző az Együtt dél-békési országgyűlési képviselőjelöltje és gyulai önkormányzati képviselője.

Figyelmébe ajánljuk