Orbán a Fehér Házban, avagy hogyan kerül a csizma az asztalra

  • Haskó László
  • 2019. május 5.

Publicisztika

Vajon ki, vagy mi tartotta vissza őket eddig az összeölelkezéstől?

Nyugodtan elkezdhetjük temetni a keresztény világot. Nem anyilvánvaló ősellenség, a radikális iszlám viszi be akegyelemdöfést, hanem „önfia vágja sebét”. Avilágmegváltásként üdvözölt információáradat pontosan azellenkező hatást váltotta ki: nincs többé hitelesség, nincsenekközös „keresztény értékek”. Minden relatív, de nemtudományosan, mint Einstein találta, hanem ostobán.

 

Minden információ lehet hamis, és lehet való is.

 

Az elemi iskolában tanulható tudományos gondolkodást nemismerő, vagy elutasító tömeg nem képes fölismerni ahazugságot és a gazságot. Mert nincsen mérce, nincsenek avilághálón „hiteles helyek”.

A krisztusi kereszténység világmegváltó ereje abban volt,hogy pontosan meghatározta az elvárható igazságot és a jót.Egyszerűen, világosan, félre nem érthetően. És a krisztusierkölcs, ha lassan is, de valóban működött, hiszen a huszadikszázad második felére a világ jobbik és kisebbik felén elhozta„az Ő királyságát”, a szabad emberek országait. Nemvéletlenül vált az Amerikai Egyesült Államok a világ vezetőhatalmává minden tekintetben: ízlésben, tudományban,technikában és fegyverei erejét tekintve is. 2016-ban, Trumpkampányával és elnökké választásával megszűnt az EgyesültÁllamok erkölcsi fölénye. Orbán Viktor fehérházi meghívásapontosan mutatja Trump viszonyát a keresztény erkölcshöz. Amagyar kormányfőnek elég egyetlen bonmot-ját idézni ahhoz,hogy teljesen világos legyen, mit várhatunk tőle kereszténységtekintetében. És ne a legsátánibbakból válogassunk, vegyünkelő egy szelídnek látszót:

 


„Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amitcsinálok!”

 


Tekintsünk el attól, hogy nehéz eldönteni, mi förtelmesebb,az, amit mond, vagy az, amit művel, nézzük csak a célt: aztállítja, hogy hazudni érdemes dolog, és bármit tehet, bármitmondhat. Azt is mondhatja, hogy ő keresztény, hiszen bármitmondhat, nem azt kell figyelni. És mindenki láthatja őt,amikor tesz. Ott van a körmenet élén, akkora keresztény, hogyaz csak na!

És nem veszi észre senki, hogy kilóg az ördög lólába, mert azcsak egy fake news, patás-szarvas ördög pedig csak a mesébenvan. Tudjuk, hogy Trump elnök osztja Orbánkereszténytelenségét, illetve nem osztja, hanem szorozza.Vajon ki, vagy mi tartotta vissza őket eddig azösszeölelkezéstől? Csak nem a jóisten?

A szerző sebész.

 

(Borítóképünkön: Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes (a képen nem látható) sajtótájékoztatót tart megbeszélésüket követően Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd)

Figyelmébe ajánljuk