A Gondnokság II/2.

  • 2012. november 17.

Snoblesse

Keleten a helyzet változatlan, a nemzetközi helyzet fokozódik, a Gondnokság pedig – Dankó István, Kocsis Gergely, Ötvös András, Rajkai Zoltán és Pálos Hanna főszereplésével – a második évadjába lépett.


„Sajnos – számunkra szerencsére – mostanság eléggé zajlik itthon az élet: kábé mindennap történik valami, amit beilleszthetünk a gondnokok ténykedésébe” – ezt még az induláskor mondta a Narancsnak Dömötör András, a Katona színházi sitcomjának rendezője, és az azóta eltelt idők minden tekintetben a készítőknek kedveztek; Magyarország egy napi hírekre reflektáló abszurd sorozat számára maga az aranybánya. Mindazonáltal a napi hírek igen szűrten és meglehetősen átdolgozva szüremlenek be a Gondnokság nevű, erősen ősanyázó (és ősapázó) társaság zavaros mindennapjaiba, melyek során a legnagyobb gondjuk arra volt a gondnokoknak, hogy eljusson az Ősapa az Ősanyába, és beteljesítse a szent mag a küldetését. „A Gondnokság egy alapérzetet fogalmaz meg arról, ami ebben az országban van. Nem a kormány ellen megyünk, sokkal inkább a politikai anarchiát tűztük ki célul” – fogalmazott a rendező. Keleten a helyzet pedig változatlan, a nemzetközi helyzet fokozódik, a Gondnokság pedig – Dankó István, Kocsis Gergely, Ötvös András, Rajkai Zoltán és Pálos Hanna főszereplésével – második évadjába lépett. Előadáskezdés: 19.00 és 21.00 óra.

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.