Clark a Teslában

  • 2014. december 8.

Snoblesse

Az egyik legizgalmasabb brit elektronikus zenei előadó nyitja a Teslát.
false

Christopher Clark féltett kincs a Warp kiadó portfóliójában: egy kivételes kompozíciós érzékű, a hangokkal és hangulatokkal mesterien bánó elektronikus zenekészítőről beszélünk. Egy nagyszerű tavalyi dupla remixgyűjtemény (Feast/Beast) és egy tavaszi beharangozó E.P. (Superscope) után idén novemberben érkezett a puritán című új nagylemez (Clark), amely, ha lehet, ismét újradefiniálta mindazt, amit Clarkról gondolunk – ahogy a maga szempontjából ő is újraértelmezte az elektronikus tánczene lehetőségeit. Először is az egész zeneanyag (centrális elemei mindenképpen) sokkal direktebben szólnak a táncparkettnek: a rövidebb, jól megragadott zenei hangulatok rendre mintegy megágyaznak a hosszabb lélegzetű daraboknak – miközben Clark a maga 2-3 perces számaiban is annyi ötletet halmoz fel, hogy szinte sajnáljuk, amiért ilyen gyorsan szakadnak félbe, átadva helyüket egy másik sziporkának. Kreatív keze alatt új értelmet nyer a house, a techno, az ambient hagyomány ezt most szombaton, a frissen nyíló Tesla Klubban bizonyíthatja. Az est főhőse élőben is mesteri szettjeiről ismert – nem véletlen, hogy olyan nevekkel osztozott már színpadon, mint Drexciya vagy Jeff Mills – a sydneyi operaháztól egészen a berlini Berghainig.


Dj-programmal érkezik még az idén a berlini Sinnbus kiadónál remek bemutatkozólemezzel jelentkező német The/Das duó egyik fele, és a pulthoz járul még a magyar dj-k krémje is (például a legendás Crimson, Chrom, Isu trió).

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.