Dokuszínház esküdtekkel

  • 2013. december 2.

Snoblesse

Gyűlölet-bűncselekmények Magyarországon, avagy hogyan lehet egy kisebbségek védelmét szolgáló passzust a kisebbségek ellen fordítani. Dokumentarista színház Csákányi Eszterrel, esküdtszékkel, diákokkal.
false

 

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A PanoDráma alkotócsapata a Btk. 174/B paragrafusának nyomába szegődik; az első törvényjavaslattól az értelmezésen és alkalmazáson át a vele való visszaélésig követik a gyűlölet-bűncselekményekre kidolgozott paragrafus pályafutását. Mindenekelőtt azt a magyar sajátosságot, hogy miként lehet egy kisebbségek védelmére szolgáló passzust a kisebbségek ellen fordítani. Az előadás alapját a sajóbábonyi eset periratai - vallomások, tárgyalási jegyzőkönyvek, vádlottakkal, sértettekkel, ügyvédekkel, rendőrökkel, bíróval és ügyésszel készített interjúk - képezik. Az interjúszövegekből összeállított előadásban profi színészek (Bartsch Kata, Csákányi Eszter, Kádas József, Nagy Viktor, Szamosi Zsófi, Urbanovits Krisztina) szerepelnek, a látottakat viszont diákok vitatják meg és az általuk alkotott esküdtszék hozza az ítéletet. Előadások: december 9., 10., 11. 20.00 óra.

Figyelmébe ajánljuk

A halál sava-borsa

Az űrből jött szörnyek műfajában máig verhetetlenek a banánfejű xenomorfok: savas vérükkel, páratlan ellenálló képességükkel, vérszomjukkal egyszerre keltenek rémületet és csodálatot.

Lépések a vonalon

  • - turcsányi -

A labdarúgásban, segítse immár a legkorszerűbb űrtechnika, ritkák az egyértelmű dolgok, kivált abban a tekintetben, hogy ki a jobb.

Kicsi a világ

  • Kiss Annamária

A játszók melegítenek az öltöző és tornaterem kombinációjából kialakított díszletben. Térdhajlításokat végeznek, szökdécselnek, aztán beállnak a starthoz, eldördül a pisztoly, kezdődik az előadás.