Egyedi Péter az A38-on

  • 2015. augusztus 18.

Snoblesse

Saját dalok a hajón.

Magyar Narancs: Eredendően gitáros vagy, de az Isten Háta Mögött-ben basszusgitárosként játszol. Melyik áll hozzád közelebb?

false

Egyedi Péter: Furcsa kérdés. Egyértelműen a gitárt szeretem jobban, de a basszusgitár iránt is komoly szerelmet érzek. Azért gondolom inkább gitárosnak magamat, mert otthon, amikor ahhoz van kedvem, akkor nem basszusgitáron kezdek el prüntyögni, hanem gitáron. A basszusgitárt csak akkor veszem a kezembe, ha van rá igény: próbálunk, lemezt készítünk, vagy fel kell valamire készülni, és konkrétan valamit gyakorolni kell, míg a gitár egy örök kvázi-önkifejező eszköz marad, ami önmagában harmóniahangszer, és nagyjából egyben ki lehet belőle facsarni azt, ami az ember fejében van.

A gitár és a basszusgitár között könnyedén őrlődő zenészt (interjúnk vele itt), akinek a CV-jében ott az Amber Smith, az Annabarbi, az Isten Háta Mögött vagy a még nagyon is működő Óriás, most saját dalokkal egymaga lép színpadra.

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.