Emlékek tava

  • 2015. június 1.

Snoblesse

Balatoni nyaraink kortárs képzőművészek és költők szemével.
Kovács Olívia: Mások múltja potkeréken

Kovács Olívia: Mások múltja pótkeréken

 

Emlékszem, mennyire vártam
a tihanyi révnél azt a kékszemű lányt.
És persze nem jött, de ilyenek a kékszemű lányok.
Beültem inni és észre se vettem az árak színvonalát.
Hozták a számlát és azt hittem, rosszul látok.

Nem, nem KFT-koncert lesz, de mivel a balatoni nyár a fő- és egyben melléktémája is a  Szentbékkállán megnyíló kiállításnak, kihagyhatatlannak tűnt idézni az örökbecsű sorokat. De ne komolytalankodjunk, inkább forduljunk a kurátorokhoz, Bódi Kingához és Farkas Zsófiához, igazítsanak el ők a lényeget illetően:

„A Szentbékkállán megnyíló kiállítással fiatal kortárs képzőművészek és költők Balaton-reflexióin keresztül kívánunk bemutatni egy szubjektív, néhol a múlt homályába vesző, töredezett, ám minden elemében igaz Balaton-szeletet, így elevenítve fel egyéni és kollektív emlékeinket.”

Hát, így valahogy. Az egykor fogadóként, valamint dézsma- és borospinceként működött Pegazus épületkomplexumában megvalósuló tárlaton elmúlt balatoni hangulatok, történetek, fotókon megörökített élmények, képeslapokról elkapott mondatok elevenednek meg kortárs képzőművészeti és irodalmi interpretációkban.

Megnyitó: július 11., 18.00 óra. A kiállítást Aknai Katalin művészettörténész és Alföldi Róbert közös performansz keretében nyitják meg.

Június 15-ig az emlekektava [at] gmail [dot] com e-mail címre bárki elküldheti írásos és képi balatoni emlékeit, amelyek aztán installatív formában helyet fognak kapni a kiállításon a műalkotások mellett.
emlekektava [at] gmail [dot] com

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.