Érdemes felfedezni - Farkas Róbert népművelő

  • rés a présen
  • 2015. június 1.

Snoblesse

Ma este PszichoAn(n)alízis a KoMod Színházzal. Terítéken: Édes Anna.

rés a présen: Milyen kondícióban van a KoMod Színház?

Farkas Róbert: A hatodik évadunkat kezdjük ősztől, tele vagyunk tervekkel. Csoda, hogy működőképes tud lenni ez a lakásszínházi konstrukció. Persze ehhez nem kevés megszállottság kell. Mostanra érzem úgy, hogy egy olyan csapat állt össze, amely tényleg szívügyének tekinti azt, amit 2010-ben megálmodtam. Legjobb példa az új előadásunk, a DeGeneráció megszületése, amelynek a munkabemutatója a napokban lesz. Nyáron meg elkezdjük próbálni Mokány Csaba rendező vezetésével saját Dorian Gray-adaptációnkat.

rap: Hogyan kerültél a kelenvölgyi művházba?

FR: Tavaly szeptember óta dolgozom az Újbudai Kulturális Intézet Kelenvölgyi Közösségi Házában szakmai referensként. Édesapám és édesanyám a miskolci Rónai Művelődési Házban dolgozott, én pedig ott nőttem fel. Nem is volt kérdés, hogy a népművelői hivatást válasszam. Megtiszteltetés, hogy Újbuda kulturális életének szervezésében vehetek részt, hiszen tizenegy éve itt élek.

rap: Milyen helyszín a Csontváry Művészeti Udvarház?

FR: A CsoMu 2014 szeptembere óta működik mint az Újbudai Kulturális Intézet művészeti központja. A legendás B32 Galériával együtt meghatározó kulturális-közösségi pont és befogadó színház. Ennek a programnak a részeként indul májusban a Zeneakadémiával közösen megálmodott Rivaldafény című koncertsorozat, hazai és nemzetközi versenyeket nyert fiatal előadóművészek közreműködésével.

false

rap: Mik a nyári munkaterveid?

FR: A Kelenvölgyi Közösségi Házban június utolsó hetében egy különleges nyári tábort szervezünk Gévai Csillával, 8–12 éves gyerekeknek. A Kicsi a bors, DE! című egyhetes programban drámapedagógiai eszközökkel, igazi beszélgetésekkel és gyakorlati tanácsokkal szeretnénk fejleszteni a gyerekek önbizalmát.

rap: Milyen helyeket ajánlanál a turistáknak Újbudán?

FR: Egy sétát a megújult Bartók Béla úton. Az 1900-as években Kosztolányinak, Móricznak, Karinthynak köszönhetően élénk társadalmi és kulturális élet volt itt. Az utóbbi években a Gellért tértől a Feneketlen-tóig jobbnál jobb kávéházak, éttermek, galériák, dizájnboltok és szórakozóhelyek nyíltak, érdemes őket felfedezni.

Figyelmébe ajánljuk