Gilvánfai fák

  • 2013. november 15.

Snoblesse

Helytörténeti kiállítás a templomban.
false

Júniusban a következőket írtuk (a teljes cikk itt) Gilvánfáról Kis-Magyarország rovatunkban: "Zarándokhellyé alakult a gilvánfai templom az elmúlt napokban. E szerény külsejű épület ad otthont annak a helyi fiatalok által gyűjtött helytörténeti kiállításnak, amely több száz fotót, családfákat és a falu határában egykor húzódó cigánytelepek alaprajzát is tartalmazza. A kiállítás fontos esemény a baranyai Gilvánfán: ami a fiatalok számára izgalmas detektívmunka volt, az az idősebb helyieknek egy rég elmúlt aranykor felidézése (s az egyházi vezetők is kifejezetten örültek a kezdeményezésnek)."

A környék aprótelepüléseinek közelmúltját feltáró foglalkozásokat a 2005/2006-os tanévben kezdte el Heindl Péter történelemtanár a magyarmecskei általános iskola diákjaival. Most legutóbbi munkájuk eredményét mutatják be a Gilvánfai Római Katolikus Templomban berendezett állandó kiállítás fölavatásával. A kiállítást Kiss Dorottya, a kozármislenyi Diabelli Művészeti Iskola tanára tervei alapján készítették el a helyi és budapesti fiatalok.

Figyelmébe ajánljuk

A filmrajongó

A valóságbeli tájékozódásra is csak filmélmé­nyei­nek koordináta-rendszerében képes mozibubus viszontagságait tárgyaló zsáner alapesete Woody Allen.

Interjú a herceggel

Az angol királyi család szerepe jó nagy átalakuláson ment át a fennállása óta, ma már inkább csak tévésorozatok és filmek témaadójaként látja hasznukat az ember.

Reality

  • SzSz

Sydney Sweeney az Eufória és A Fehér Lótusz című sorozatok után még csak ígéretes üdvöskének számított, az Imádlak utálni, a Madame Web és a Szeplőtlen óta viszont már egyértelműen ő Hollywood új női világsztárja.

Származás

Hogyan lehet egy társadalomtudományi, antropológiai kutatást és e kutatás filozófiai következtetéseit levonó sikerkönyvből játékfilmet készíteni?