Haza • Heimat • Home

  • 2012. november 25.

Snoblesse

Mi a haza? Remek magyar szerzők, messziről jött íróemberek és pesti slammerek az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztiválon.

"Engem a látvány meghazáztat, / én városom megkönnyezem, / Budapest mint egy nyári láz hat, / és lázmérővel szúr szemen." Így rímelt Parti Nagy Lajos, hazai és külföldi kollégái pedig most három napig mondják majd a magukét, a saját hazájukat.

 


Fotó: Németh Dániel

Az Akademie Schloss Solitude, a Literaturhaus Stuttgart és a József Attila Kör közös fesztiváljának megnyitója az OSA Archívumban, további programjai az A38-on lesznek (részletes információ itt). Érkeznek vendégek Boszniából, Indiából, Kínából, Romániából, Svájcból és Libanonból (képünkön Lina Mounzer író), valamint fellépnek helyi erők Bartis Attilától és Erdős Virágtól kezdve Kányádi Sándoron át Tóth Krisztináig sokan. Lesz slam poetry, irodalmi kortárs zene és Shakespeare-szonettek dalban mondva el.

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.