Mácsai, Veiszer, Radnóti

  • 2014. január 13.

Snoblesse

Kultúremberek a kultúráról. Az Örkényben.
false

 

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Kultúra? Olyat még nem ettem. Ez persze Rejtő Jenő poénja, melyet az alkalomhoz illő módon (hisz alkalom szüli a poéntolvajt) egy kicsit átalakítottunk, de célunk nemes: három ember – Veiszer Alinda, Radnóti Sándor és Mácsai Pál – beszélget egy negyedikkel (Bíró Krisztával) a magyar kultúra napja alkalmából az Örkény Színház Széljegyzet címet viselő beszélgetéssorozatában – és mi csak ajánlani tudjuk a részvételt.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.