Nagy Kriszta x-T – a nemzetközi nő

  • 2012. február 29.

Snoblesse

Nőnap, grízestészta-torta, cseresznyézés – kóstoló Nagy Kriszta tortájából és művészetéből.


Alighanem az év egyik legjelentősebb grízestészta-torta bemutatójára kerül sor a nemzetközi nőnap alkalmából a Tranzit Caféban, ahol Nagy Kriszta nemzetközi nő nemcsak hogy bemutatja új sütetű grízestészta-tortáját, de fel is ajánlja a kérdéses süteményt az ország 2012-es tortájának. A művésznő és illatos tortája szeretettel vár minden érdeklődőt egy kóstolóra, s egyben egy kiadós Nagy Kriszta-kiállításra is, mely műfajilag „szemezgetés az elmúlt évek cseresznyés táljából”. A kérdéses tálból a művésznő elhíresült Jancsó-portréja is előkerül. A kiállítást Weiler Péter nyitja meg március 8-án, 19 órakor. Megtekinthető április 20-ig.

 

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).

Betű szerint

A főpolgármester-választás körüli újraszámolási hercehurca, na meg a Magyarországon is mesterségesen gerjesztett fociláz közepette úgyszólván teljesen elsikkadt, hogy a múlt pénteken megszületett az elsőfokú ítélet a polgári engedetlenség miatt kirúgott hat karinthys tanár ügyében.

Két indítvány

Miután június 14-én újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte. A döntés azonban nem végleges, Karácsony a választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlését indítványozta.

„Ahová pont befértem”

Bányai Kelemen Barna hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.