Otto von Schirach az A38-on

  • 2012. november 12.

Snoblesse

Egy jókedvű őrült, egy magyar legenda – meglesz az esténk szerdára is!


Otto von Schirach neve bizonyosan nem ismeretlen az értő hazai publikum előtt, legalábbis 2007 forró nyara óta, amikor minden idők egyik legsúlyosabb szigetes koncertjét celebrálta a fékezhetetlen dobos, 666 Cent társaságában. Az idén krisztusi korba lépő fiatalembert minden további nélkül nevezhetjük az elektronika Frank Zappájának, jóformán minden extrém zenei műfajba belekóstolt: vérfagyasztó humorral, hatalmas adag (ön)iróniával és nagyvonalú kreativitással dobálja egymásra a breakcore, jungle, gabber, IDM és hasonszőrű, kissé extrém műfajok bombasztikus kliséit. A követhetetlenül kacskaringózó életmű egyik fontos pillanata volt, amikor Mike Patton felfigyelt a neki elküldött 38 OVS-számra – a feladó hamarosan Patton kiadójánál, az Ipecacnél kötött ki.


A hihetetlen, de leginkább mókás jelmezekben, elképesztőnek szánt kellékekkel fellépő művész fejletépős estjeinek gyakori vendége 666 Cent, civilben egy szerény budapesti fiatalember, Pándi Balázs, aki élő dobolással kíséri az intenzív breakcore-zúzdát. A duó a Sziget mellett letarolta a Bangface Weekender, Dour, Avant Music és Warehouse Project fesztiválokat, úgyhogy itt az idő előszedni a szekrény mélyén porosodó Lugosi Béla-, Tulipános Fanfan- és Zorro-jelmezeket, guminőket, huszáregyenruhákat és térdszalagrendeket, mert a hónap tán legkeményebb bulijára van kilátás. Ráadásul hősünk ezúttal vadonatúj műsorral érkezik! A napokban jelent meg friss nagylemeze, amelyen von Schirach egy Supermeng nevű szuperhős jelmezébe bújva veszi fel a szuper-szónikus harcot az Annunaki Hüllőrend Földünket és természetesen a galaxist fenyegető tagjaival. Ehhez szükség volt egy új zenei stílus kitalálására is, ami nem más, mint a mengstep. Az album e titáni küzdelem plasztiklenyomata, a koncert pedig a már megszokott – bár megszokhatatlan – módon mutatja be Supermeng, azaz Otto von Schirach nem evilágról való erejét.

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.