rés a présen - "Saját kőbányánkban" - Lois Viktor szobrász, zenész

  • .
  • 2010. július 29.

Snoblesse

rés a présen: Amerikában élsz. Miért mentél el, és milyen ott a művészlét? Lois Viktor: 2000-ben találkoztam a mostani élettársammal ott, Amerikában egy művésztelepen, és azóta tökéletesen működik a közös alkotótevékenység.
A saját kőbányánkban minden lehetőséget kihasználunk. Aki többet szeretne minderről hallani, az megtekintheti a honlapunkat: www.contemporaryartsinternational.org

rap:Minden évben hazatérsz. Mi célból?

LV: Minden második évben jövök már csak haza. Elsősorban azért, hogy a tatabányai Kép-Ze-Let művészszimpóziumot vezessem.

rap: A Tundravoice nevű kultformációra és hangszerszoborkoncertjeitekre még sokan emlékeznek. Az Ördögkatlan Fesztiválon milyen repertoárral fogtok játszani?

LV: A Tundravoice 1998-as felállása lesz a meghatározó erő most is, de új törekvések is a felszínre jönnek. Az 1988-ban, a CrossRoadsnál megjelent Bálványbál című régi kazettánk anyagát játsszuk. Lesz az Élet olyan szezonális, a Teva, a Hiába várok rád és a többi.

rap: Szívesen vállaltad a fellépést?

LV: Igen, nagyon örülök a felkérésnek. 1980 körül jártam ott utoljára, a nagyharsányi Szoborparkban.

rap: Másfelé találkozhatunk még veled a nyáron?

LV: Igen, Budapesten a Tűzraktérben, augusztus közepén.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?