Skandináv Nap az Eröművházban

  • 2015. március 24.

Snoblesse

Hercegnők, gengszterek, utazók és kvízmesterek.
Nordvest

Nordvest

 

Minden, amit tudni akartál Skandináviáról, de sosem merted megkérdezni – a Skandináv Nap remek alkalom, hogy minden észak irányába mutató kérdésre választ kapjunk, legyen az az észak Dánia, Izland, Norvégia vagy Svédország. Jön Sonja, a Csillaghercegnő című film hőse, aki a Karácsony csillagot kutatja, és jön a dán Hélium című rövidfilm, mely 2014-ben elnyerte a legjobb fikciós rövidfilm Oscar-díját.  És jönnek a skandi gengszterek is: a Skandináv Filmfesztiválon (2015. március 25–29.) mutatkozik be, de rögtön utána itt is látható a Nordvest című dán gengszterfilm.

Izlanddal ismerkedhetünk az Izland mozgásban című magyar doku jóvoltából, de talán a travelogue az idekívánkozó műfaji megjelölés. A vetítést követően Dorogman Hédi, a Skandináv Ház munkatársa beszélget az alkotókkal. Szöllősi Gábor a skandináv mitológiáról tart előadást, a Skandináv Ház Alapítvány csapatának rutinos kvízmesterei pedig mi mást is vezetnének, mint skandináv kvízt. A nyertesek természetesen értékes jutalomban részesülnek. Zenei fronton az Antonia Vai Band akusztikus koncertjét kínálják a szervezők, és az említetteken kívül is számos program várja a résztvevőket.

Figyelmébe ajánljuk

Mit akarhatnak a kínaiak Ferihegyen?

  • narancs.hu

Kínában tárgyalt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a turizmus fejlesztése érdekében a kínaiak légikikötőt létesíthetnének a budapesti reptéren. De mit jelent ez?