A Berlini Művészeti Akadémia a tagjává választotta Dragomán Györgyöt

  • narancs.hu
  • 2022. január 26.

Sorköz

Előkelő társasághoz csatlakozik a magyar író. 

Harminc új tag felvételéről döntött a Berlini Művészeti Akadémia (Akademie der Künste), az irodalmi szekcióba az új tagok között bekerült a magyar Dragomán György író is. A hírt maga Dragomán is megosztotta a Facebook-oldalán. 

Az új tagok felvételéről az akadémia a közleménye szerint a tavaly novemberi közgyűlésén döntött, azóta az összes új tag elfogadta felvételét. 

Dragomán György 1973-ban született Marosvásárhelyen, 1988-ban települt át Magyarországra. Németül eddig három kötete jelent meg, A fehér király, Máglya, valamint Oroszlánkórus című novelláskötete. 

Az 1696-ban alapított akadémia az egyik legrégibb európai kulturális intézmény, amelynek jelenleg több mint 400 tagja van hat szekcióban (képzőművészet, építőművészet, zene, irodalom, előadóművészet, film- és médiaművészet), tagsága nemzetközi összetételű. Magyar tagjai között van Eötvös Péter és Kurtág György zeneszerző, Nádas Péter író, de mások mellett tagja volt Kertész Imre és Esterházy Péter is. 

Dragomán Györggyel legutóbbi, 2018-as interjúnk itt olvasható: 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk