A karantén jótékony hatásai: George R. R. Martin jól halad az új Trónok harca könyvvel!

  • narancs.hu
  • 2020. március 19.

Sorköz

A való világ elől inkább Westerosba menekül az író.

A Trónok harca-univerzumra rájár a rúd. A tévésorozat bár minden idők egyik legnépszerűbb és legsikeresebb tévéműsoraként fejezte be pályafutását, az utolsó évad még mindig internet-szerte vicc tárgyát képezi: ott volt a kávéspohár-gate; majd a felháborodott rajongók petíciója és Google-hackelése. Aztán a koronavírus a sorozat szereplőit is elérte: először Kristofer Hivju (Tormund) kapta el a fertőzést, majd Indira Varma (Ellaria Sand) produkált pozitív tesztet.

Sokan aggódtak, hogy a vírus a 71 éves, azaz veszélyeztetett korban lévő George R. R. Martint, a regények szerzőjét is elérheti – a rajongók megnyugtatására az író most bejelentkezett és helyzetjelentést adott magáról.

"Igen, tisztában vagyok vele hogy korom és fizikai állapotom miatt a veszélyeztetettek közé tartozom. De jelen pillanatban jól érzem magam, megtettünk minden ésszerű óvintézkedést" - írta blogján. Beszámolója szerint egy távoli, elszigetelt helyen tartózkodik az amerikai Új-Mexikóban, ahol személyzetének egyetlen tagja látogatja, rajta kívül senkivel nem találkozik, nem jár emberek közé.

"Az igazat megvallva több időt töltök Westerosban, mint a való világban, minden nap írok. A Hét Királyságban elég zord a helyzet – de nem olyan zord, amivé a való élet válhat nemsokára" - fogalmazott. Martin legendásan nehezen halad sorozatával, korábban még sokan reménykedtek benne, hogy hamarabb befejezi a könyveket, mint az HBO a belőlük készült sorozatot, de végül a filmesek gyorsabbak voltak. A közkeletű vélemény szerint a show pontosan onnantól romlott el, hogy a készítők már nem támaszkodhattak a könyvekre, ezért saját ötleteik után mentek. A rajongók 2014 óta várják a regényciklus következő, The Winds of Winter című darabját.

A koronavírus nem csak az alkotói kedvét illetően érinti az írót – be kellett zárni a Meow Wolf nevű művészeti-szórakoztató látványosságot, mely részben az ő adományából nyitott meg; ugyanígy járt az író Santa Fe-ban található mozija és non-profit szervezete is. A könyvesboltja azonban egyelőre nyitva van.

Neked ajánljuk

Azonnali: Valami nem stimmel az új kormánnyal

  • narancs.hu

Nagy Mártonnak és Navracsics Tibornak a beterjesztett törvényjavaslat szerint nem lesz önálló minisztériuma, és megjelent egy 113 oldalas salátatörvény-tervezet, amit először hibásan nyújtottak be.