A Magvető kapta a Magyar Műfordítók Egyesületének díját

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 23.

Sorköz

A díjat az a kiadó kapja, amelyik támogatja és segíti a műfordítókat, elismeri a munkájuk jelentőségét.

A Magvető Kiadó kapta a a Magyar Műfordítók Egyesületének Jeromos Oroszlánja díját. Csütörtökön a Három Hollóban a kiadó képviseletében Orzóy Ágnes vette át a díjat a MEGY elnökétől, Nádori Lídiától.

 
Fotó: Hetényi Zsuzsa

A Jeromos Oroszlánja díjat évente egyszer a MEGY tagjai által jelölt kiadók közül, a tagok szavazatai alapján az a kiadó kapja, amelyik támogatja és segíti a műfordítókat, elismeri a műfordítói munka jelentőségét, értékeli a kiváló fordításokat és fordítókat, tiszteletben tartja a műfordítói munkát.

A díj odaítélésével és átadásával a MEGY szeretné előmozdítani a kiadói világban alkalmazott jó gyakorlatok kialakítását. Olyan kiadókat szeretne díjazni, amelyek a nehéz piaci körülmények között is oroszlánként harcolnak a szerzői és fordítói jogdíjak   tiszteletben tartásáért, azért, hogy a kiadói munkatársak és fordítók együttműködése a kölcsönös bizalmon alapuljon.  A   MEGY   hisz abban, hogy a kiadott könyvek és fordítások minősége, a jó és hatékony kommunikáció, a fordítók felé nyitott tárgyalási   készség, a mindenki számára kielégítő megegyezések és szerződések, valamint a szilárd alapokon nyugvó kapcsolat fordító és kiadó között a szakmaiság elsőrendű biztosítékai. A szerzők, illetve a fordítók munkájának tisztelete a könyv minőségét biztosítja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk