A spórolás mellett is nyitva maradnak a FSzEK tagkönyvtárai

  • narancs.hu
  • 2022. október 16.

Sorköz

Az olvasóknak viszont meg kell szokniuk az alacsonyabb hőmérsékletet.

A spórolási intézkedések mellett is nyitva marad a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár összes tagkönyvtára, és továbbra is beszerzik a könyvújdonságokat - hívta fel az Eduline a figyelmet az intézmény közleményére.

A FSzEK kiemeli, hogy bár takarékoskodni fognak, de "mint Magyarország legnagyobb forgalmú nyilvános könyvtára" továbbra is folyamatosan működtetik szolgáltatásait. Az intézmény, amelynek jelenleg 275 ezer aktív használója van, azt írja, hogy fegyelmezett gazdálkodásuknak és a fenntartó Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhető az, hogy a növekvő energiaárak és más költségek emelkedése ellenére egyelőre folyamatosan működtetni tudják a szolgáltatásaikat.

Mindemellett az állománybővítést sem állítják le, továbbra is tervezik a könyvújdonságok beszerzését és 2023-ra az előfizetett adatbázisok körét is bővítik.

Természetesen azonban a könyvtár is vezet be energiatakarékossági intézkedéseket, például maximalizálják a fűtési hőmérsékletet, folytatódik a LED izzócsere program, és átmenetileg kikapcsolják a Központi Könyvtár palotatermeinek csillárait.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk