Átadták a Szépíró-díjakat

  • narancs.hu
  • 2022. október 30.

Sorköz

Kitüntették Ladik Katalint, Havasréti Józsefet, Láng Orsolyát, Virág Gábort és Markója Csillát.

Szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait Budapesten, a Három Hollóban – közölte a Litera.hu. A 2001-ben alapított Szépíró-díjat, melyet eredetileg vers, próza és kritika/esszé kategóriában ítéltek oda, néhány év szünet után 2018-tól vers/próza (szépirodalom), illetve kritika/esszé/értekező próza kategóriában adják át a szakmai zsűri által érdemes talált alkotóknak.

2019 óta létezik a Szépírók Társasága Junior-díja, amely olyan, 35 év alatti, bármely műfajban tevékenykedő irodalmi szerző munkáját hivatott elismerni, aki egyrészt érdemi figyelmet keltett irodalmunkban, másrészt tevékenysége adott esetben másokat is alkotásra inspirál, 2020-tól pedig a két éve elhunyt Szépíró-alelnök, Kéri Piroska emlékére jeles irodalomszervezők számára alapított Kéri Piroska-díjat is átadják. Ettől az évtől egy negyedik díj is csatlakozik a Szépírók díjaihoz, a Janáky Marianna által alapított Osvát Ernő-díjat ugyancsak átadták.

Idén szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József vehetett át Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya kapta, irodalomszervezői munkájáért a Kéri Piroska-díjat Virág Gábornak, szerkesztői tevékenységéért az Osvát Ernő-díjat Markója Csillának ítélte a zsűri.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk