„Az emberiség bizalmat érdemel, képes tanulni korábbi hibáiból”

  • narancs.hu
  • 2020. május 7.

Sorköz

Sci-fi könyvbemutatót tartottak az univerzum peremén.
false

Nemrég jelent meg az eddig elsősorban színészként ismert Gáspár András Gáspár első ifjúsági regénye. A Föld 2 záróvizsga egy különleges utazás története, amelyben középiskolás diákok, érthetetlennek tűnő körülmények között kerülnek egy földszerű bolygóra, ahol nemcsak virtuális és valóságos ellenfelekkel kell megküzdeniük, de saját magukkal is.

Nem bukhatnak el, mert ha kudarcot vallanak, az emberiség sorsa megpecsételődik. Vajon képesek működőképes társadalmat létrehozni? Vagy hasonló sors vár rájuk is, mint a történetben megidézett híres Golding-regény, A Legyek Ura fiatal szereplőire?

A Föld 2 záróvizsga műfaját tekintve sci-fi. Kamasz főhőseire életük legnagyobb feladata vár, be kell bizonyítaniuk egy különös vizsgaterepen, valahol az univerzum peremén, hogy az emberiség bizalmat érdemel, képes tanulni korábbi hibáiból.

A szerző több mint egy évtizede kezdett bele a regény megírásába, amit olvasva úgy érezhetjük, mintha az elmúlt néhány hónap eseményeire közvetlenül reflektálna. Olyan megvilágítást ad napjaink torzult társadalmi és gazdasági folyamatainak, ami talán gondolkodásra és cselekvésre késztet.

A könyvet tegnap mutatták be rendhagyó módon, de nemcsak az online-közvetítés miatt. Az eseményeről készült videót itt tekinthetik meg:

Figyelmébe ajánljuk