Beszélgetéssel és kiállítással ünnepli Saramago születésének évfordulóját az ELTE

  • narancs.hu
  • 2022. december 1.

Sorköz

A Budapesti Camões Intézet és az ELTE Portugál Nyelv és Irodalom Tanszéke így emlékezik meg a világhírű íróról.

A Nobel-díjas portulág író, José Saramago születésnapjának 100. évfordulójáról emlékezik meg december 1-jén, 18:00-kor a  Budapesti Camões Intézet és az ELTE Portugál Nyelv és Irodalom Tanszéke.

Az ünnepi beszélgetést a „Portugál világok termé”-ben tartják, Pál Ferenc fordító és Nagy M. Miklós szerkesztő beszélget majd a Nobel-díjas író életéről és műveiről, magyarul és portugálul is olvasva részleteket.

A beszélgetés mellett az érdeklődőket kiállítással is várják,  a „José Saramago lépteinek nyomában” című kiállítást a tanszék folyosóin tekinthetik meg az érdeklődők.

Az évfordulóra alkalmából először vált magyarul is olvashatóvé az író 1977-es Festészeti és szépírási kézikönyv című könyve, amely a Helikon Kiadó gondozásában jelent meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk