Volodimir Vakulenko ukrán író holttestét is megtalálták egy izjumi tömegsírban

  • narancs.hu
  • 2022. december 1.

Sorköz

Az ismert ukrán író gyerekkönyveket és versesköteteket írt.

Még márciusban tűnt el Volodimir Vakulenko, amikor az orosz csapatok megszállták Izjum városát. Az orosz hadsereg március 23-án dúlta fel a házát, őt pedig apja beszámolója szerint elhurcolták, kihallgatták, brutálisan megverték, majd elengedték. Másnap azonban egy „Z” jelzésű autóval újra elvitték az írót, ezt követően már senki sem látta élve – írja a Kyiv Independent.

Vakulenko apja októberben tett bejelentést a rendőrségen, mert biztos volt benne, hogy fia az akkor feltárt tömegsírban van eltemetve. Holttestét meg is találták, DNS-vizsgálattal azonosították. Az ukrán rendőrség emberrablás miatt indított eljárást.

Szeptemberben mintegy 450 holttestet fedeztek fel egy tömegsírban a felszabadított Izjum közelében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk